Ομιλία του Μανώλη Ραλλάκη, Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι του Προεδρείου, Συνάδελφοι προσκεκλημένοι.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Οι συνταξιούχοι, απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα χαιρετίζουν την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Π.Α.ΜΕ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Το αγωνιστικό – διεκδικητικό κίνημα των συνταξιούχων δεν σταμάτησε ποτέ να βγάζει τους συνταξιούχους στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκια τους μακριά από συμβιβασμούς και συναλλαγές με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η Τρίτη ηλικία μαζί και οι συνταξιούχοι έχουν εξοργιστεί από τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα που καθημερινά μας βομβαρδίζει η μαύρη κυβερνητική προπαγάνδα. Δεν μπορεί να λέει ότι προστατεύει τις συντάξεις μας όταν: 1,2,3,4,5.

Έτσι κάνουν αναδιανομή της φτώχειας ανάμεσα στους λεηλατημένους συνταξιούχους αρπάζοντας τις συντάξεις προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το ΕΤΕΑ.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις που πάνω από 20 χρόνια έχουν σταθερή με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις τους.

Εδώ αξίζει να συμπληρώσουμε ότι οι επτά αυτές συνταξιουχικές οργανώσεις (4 Ομοσπονδίες και 3 Πανελλαδικές Ενώσεις) δεν έχουν ιδεολογική ομοιογένεια και όμως επί 22 χρόνια ηγούνται των αγώνων των συνταξιούχων της χώρας μας.

Είναι μια απάντηση χωρίς βερμπαλισμούς και παχιά λόγια στην κυβέρνηση ότι δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα γεγονότα και ψεύτικες υποσχέσεις.

Οι αγώνες των συνταξιούχων εντάσσονται μέσα στο γενικότερο λαϊκό κίνημα και το κίνημα των εργαζομένων.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις το κίνημα των συνταξιούχων δεν βγάζουν από το κάδρο της προσοχής τους το θέμα της υγείας που ταλανίζουν την τρίτη ηλικία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Καταγγέλλουμε την άκρατη εμπορευματοποίηση της από όλες τις πολιτικές των κυβερνήσεων που μας υποχρεώνουν να βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να επιβιώνουμε.

Τέλος λέμε :

Το ότι το κίνημα με τους αγώνες του δεν κατάφερε να προξενήσει ανατρεπτικά πλήγματα στη πολιτική τους ισχύουν και παραμένουν οι αιτίες που εκτιμάμε ότι υπάρχουν δηλ. το κίνημα δεν έβαλε στο στόχαστρο το κεφάλαιο και την εξουσία του αφού αυτό κρατά τα κλειδιά της οικονομίας.

Βέβαια είναι θετικό ότι οι όλοι αυτοί που ενεργά συμμετέχουν στους αγώνες αλλά και πλατύτερα δεν βάζουν το κεφάλι κάτω και σωστά εκτιμάμε ότι αν δεν υπήρχε αυτό το κίνημα η κατάσταση θα ήταν χειρότερη.

Τι έχουμε μπροστά μας :

Με απόφαση των οργανώσεων αυτών με πάνω από 200 Σωματεία πραγματοποιούμε στις 15 Δεκέμβρη Πανελλαδική κινητοποίηση με κάθοδο των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Περισσότερα

Ομιλία του Σταύρου Χρηστίδη, Προέδρου του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι, Εκ μέρους του κλαδικού σωματείου ενέργειας αττικής χαιρετίζω την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Σήμερα ο...

Ομιλία της Κουμαντζιάς Ελένης, από τον Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Κοζάνης, στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Το ΠΑΜΕ είναι μέτωπο συσπείρωσης συνδικαλιστικών οργανώσεων, σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών Αγώνα, εκλεγμένων...

Ομιλία του Σάββα Τσιμπόγλου, Προέδρου της ΠΕΜΕΝ στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες, Χαιρετίζουμε την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ 17 χρόνια από την...