Χαιρετισμός του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εύβοιας στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Κατ΄ αρχήν χαιρετίζουμε την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ.

Να θυμίσουμε σε παλιούς, αλλά και να μάθουν οι νέοι ότι στις 3 Απρίλη 1999 ιδρύθηκε η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στον ίδιο χώρο που βρισκόμαστε σήμερα. Πριν προηγήθηκε μια πλατιά, τρίμηνη εξόρμηση σε κάθε τόπο δουλειάς όλης της χώρας.

Καλούσαμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε τίμιο εργαζόμενο για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, όμως συνάδελφοι το τι ακούστηκε και τι γράφτηκε την εποχή εκείνη σε βάρος του ΠΑΜΕ, δεν περιγράφεται. Μας είπαν ότι πάμε να διασπάσουμε το κίνημα, ότι θα φτιάξουμε δική μας ΓΣΕΕ.

Τώρα ποιοι διέσπασαν το κίνημα, ας το κρίνουν οι εργαζόμενοι. Το διέσπασαν, εμείς οργανώσαμε την πάλη των εργαζομένων, ή αυτοί που υπονόμευσαν και υπονομεύουν μέχρι σήμερα τους αγώνες και έστειλαν τους εργαζόμενους στον καναπέ. Όμως τουλάχιστον αυτό το αναγνωρίζουν και όσοι και όσοι δε μας ακολουθούν. Λένε ένα δεν ήταν το ΠΑΜΕ θα είχαν ισοπεδωθεί όλα.

Σαν συνταξιουχικό κίνημα προσπαθούμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Στις 10/11/2016 οργανώσαμε συγκέντρωση μαζί με τους συνταξιούχους του ΤΣΑ μπροστά στο ΙΚΑ Χαλκίδας και επιστρέψαμε το γράμμα του Κατρούγκαλου.

Πρόβλημα έχουμε με τους συνταξιούχους του Δημοσίου, που δεν οργανώνονται και πρέπει να το δούμε και κεντρικά. Και γενικά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα όσο αναφορά τη συσπείρωση και συγκέντρωση συνταξιούχων.

Περισσότερα

Ομιλία του Μανώλη Ραλλάκη, Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Συνάδελφοι του Προεδρείου, Συνάδελφοι προσκεκλημένοι. Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι. Οι συνταξιούχοι, απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του...

Ομιλία του Σταύρου Χρηστίδη, Προέδρου του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι, Εκ μέρους του κλαδικού σωματείου ενέργειας αττικής χαιρετίζω την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Σήμερα ο...

Ομιλία της Κουμαντζιάς Ελένης, από τον Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Κοζάνης, στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Το ΠΑΜΕ είναι μέτωπο συσπείρωσης συνδικαλιστικών οργανώσεων, σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών Αγώνα, εκλεγμένων...