Τρίτη, 9 Μαρτίου

Χαιρετισμός του εκπροσώπου του ΜΑΣ στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ χαιρετίζουμε την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Γνωρίζουμε καλά ότι η συνδιάσκεψη αποτελεί σταθμό που μπορεί να δυναμώσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ζωτικό τμήμα του οποίου αποτελεί και το φοιτητικό.

Με τη μεταφορά της πείρας από τη δράση των σωματείων, των Ομοσπονδιών κλπ, μπορούμε να μάθουμε, να γίνουμε ικανότεροι στο πως οι φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρωνόμαστε στο ΜΑΣ δρούμε μέσα στα αμφιθέατρα, σε όλες τις σχολές. Με στόχο να δυναμώνει η γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο, την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, να κερδίζει έδαφος αυτή η γραμμή πάλης σε σε όλο και περισσότερους φοιτητές και σπουδαστές. Με στόχο να δυναμώνει η ενότητα της εργατικής τάξης με τους φοιτητές και σπουδαστές, γιατί ο αντίπαλος μας είναι κοινός και άρα κι εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Στην επίθεση που δεχόμαστε στις σπουδές και το μέλλον μας οι “άνθρωποι του μόχθου”, οι εργαζόμενοι είναι φυσικοί μας σύμμαχοι ! Γιατί όταν μειώνονται οι μισθοί των εργαζόμενων γονιών μας, οι συντάξεις των παππούδων μας επηρεάζονται τόσο η καθημερινότητα μας όσο και η δυνατότητα μας να σπουδάσουμε ! Τώρα μάλιστα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προκάτοχοι της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, παίρνουν κάθε χρόνο 1.5 δις από τις τσέπες μας για τις σπουδές μας. Είμαστε σύμμαχοι γιατί αύριο θα αποτελούμε τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, των μισθωτών επιστημόνων και άρα όλος ο εργασιακός μεσαίωνας που έχουν διαμορφώσει τα αστικά κόμματα, οι κυβερνήσεις όλων αυτών των χρόνων θα έρθουν να προστεθούν στις πλάτες μας. Το μέλλον που μας περιμένει είναι τα vouchers, μισθοί ψίχουλα και ούτε ίχνος ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Έχουμε κάθε λόγο να γίνουμε μια γροθιά με το εργατικό κίνημα γιατί έχουμε κοινό εχθρό απέναντί μας, το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Που απολύουν τους εργαζόμενους, τσακίζουν τα δικαιώματά τους και παράλληλα κάνουν μπίζνες στις σχολές μας, μας μαθαίνουν πως να είμαστε πιο “πειθήνιοι” και ανταγωνιστικοί, προσανατολίζουν την έρευνά μας να σπρώχνει κι άλλα κέρδη στις αποθήκες τους !

Εμείς θέλουμε :

  • Η έρευνα μας να απαλύνει το μόχθο του εργαζόμενου, να είναι στραμμένη στην κάλυψη των αναγκών μας.

  • Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα υπογραφή ΣΣΕ γιατί μόνο έτσι κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου μας !

  • Απαιτούμε να μπει τέλος στη φορολεηλασία της λαϊκής οικογένειας και να μην πληρώνουμε ούτε ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας.

 

Αιτήματα δηλαδή που για χρόνια προτάσσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, άλλος ένας λόγος λοιπόν να δυναμώσει ο κοινός αγώνας μας.

 

Ως Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα επιδιώξουμε στην πράξη να υλοποιηθεί το σύνθημα “ Φοιτητές – Εργατιά, Μια φωνή και μια γροθιά”, στις απεργιακές μάχες που έχουμε μπροστά μας ! Ήδη καλούμε κάθε φοιτητή και σπουδαστή, παιδί φτωχής λαϊκής οικογένειας, κάθε σύλλογο, τμήμα και έτος να δώσει αγωνιστικά το παρών τόσο στις 24/11 όσο και στις 8/12.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και πιστεύουμε ότι η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα βγάλει τις ταξικές δυνάμεις πιο δυνατές στη μάχη για τη ζωή και το μέλλον μας !

 

Ευχαριστούμε

 

Comments are closed.