Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου

Άνοιγμα από το Σπύρο Ράλλη, πρώην Γ.Γ. της ΠΟΕΕΠ και μέλος της 1ης Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, καλημέρα,

Για τους πιο νέους σε ηλικία που δεν με γνωρίζουν, να συστηθώ:

Το όνομά μου είναι Σπύρος Ράλλης και αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στην 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ μετά την πρόσκληση που απηύθυνε η Εκτελεστική Γραμματεία.

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μου προτάθηκε να κάνω το άνοιγμα της σημερινής δουλειάς.

Πριν 17 χρόνια η Ομοσπονδία μου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά μαζί με άλλες Ομοσπονδίες και Συνδικάτα ιδρύσαμε το ΠΑΜΕ που έβαλε την σφραγίδα του πάνω στους αγώνες των εργαζομένων και συνεχίζει σταθερά και αταλάντευτα μέχρι σήμερα.

Το ΠΑΜΕ ως μέτωπο Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, πρωτοπόρων συνδικαλιστών γεννήθηκε από την ανάγκη να ανέβει η οργάνωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, σε γραμμή ρήξης – σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υποστηρίζουν σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Η δράση του όλα αυτά τα χρόνια βοήθησε να ανεβαίνει το ταξικό κριτήριο, να βλέπουν καλύτερα οι εργάτες ποιες είναι οι αιτίες των προβλημάτων και τι πρέπει να γίνει, τι αποφάσεις και στάση ζωής να κρατήσουν οι εργάτες για να μπορέσουμε να ζήσουμε με βάση τον πλούτο που περνάει από τις πλάτες μας και εξαφανίζεται βαθιά στις τσέπες των λίγων.

Σήμερα η ανάγκη να ενισχυθεί το ΠΑΜΕ και οι ταξικοί αγώνες είναι αυτό που θα κάνει πιο αποτελεσματική την πάλη μας απέναντι στην βαρβαρότητα που ζούμε.

Σήμερα χρειάζεται εμείς που είμαστε εδώ να γίνουμε περισσότεροι.

Να ενισχυθούν και να μαζικοποιηθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία που είναι η καρδιά και η δύναμη του ΠΑΜΕ.

Να πατήσουμε πόδι μέσα στους χώρους δουλειάς, τα εργοστάσια, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Με δυνατά ταξικά συνδικάτα εκεί, μέσα στην παραγωγή θα μετρήσουμε αποτελέσματα και για σήμερα αλλά και για το αύριο.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δεν θέλω άλλο να σας κουράσω. Είμαι βέβαιος ότι θα πάρετε αποφάσεις που θα συμβάλλουν στους στόχους που έχουμε.

Θέλω ξανά να σας ευχαριστήσω που δεν παραλείψατε να προσκαλέσετε  σήμερα εδώ εμένα και άλλους συναδέλφους που ήμασταν μέλη της πρώτης Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Σας ευχαριστούμε και σας καλούμε όλοι μαζί να σηκωθούμε όρθιοι και να τραγουδήσουμε το «Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες» .

Δεν σταματάμε μπροστά στις δυσκολίες. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Μέχρι την νίκη. 

Comments are closed.