Ομιλία Αλέκου Περράκη στην Συγκέντρωση στην Καλαμάτα Ενάντια στην Συνδικαλιστική Μαφία!(VIDEO)

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

          Οι εργαζόμενοι της Καλαμάτας μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους από πολλές μεγάλες πόλεις βρίσκονται και σήμερα εδώ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, στην προσπάθεια να βάλουμε φρένο στην σαπίλα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, όλες οι άλλες παρατάξεις μαζί, ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ομάδα Βασιλόπουλου, έχουν επιδοθεί σε όργια. Έχουμε ζήσει καταστάσεις αυτές τις μέρες που μόνο με τις μεθόδους της μαφίας μπορούν να συγκριθούν. Καταστάσεις που είναι ακόμα περισσότερο επιζήμιες για το εργατικό κίνημα, που οδηγούν σε πιο βαθύ εκφυλισμό. Η προσπάθεια που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα με τα σωματεία φαντάσματα, τους διευθυντές και τους ίδιους τους εργοδότες στο συνδικαλιστικό κίνημα κορυφώνεται εδώ αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα. Θέλανε λέει την Πέμπτη να τιμήσουν και τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, να σκυλέψουν την μνήμη χιλιάδων αγωνιστών, πρωτοπόρων, που εκδιώχθηκαν, φυλακίστηκαν, δολοφονήθηκαν από τους πολιτικούς προγόνους αυτών που έχουν την πλειοψηφία σήμερα στη ΓΣΕΕ.

          Έτσι και σήμερα το κόμματα αυτών των παρατάξεων Ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ έβγαλαν ανακοινώσεις που καταγγέλλουν την βία του ΠΑΜΕ!  Τα κόμματα που έχουν κατακρεουργήσει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, που έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους να ζουν με 300 ευρώ, που χτυπάνε με τα ΜΑΤ και με κάθε μορφή καταστολής, κατηγορούν τους εργαζόμενους για βία! Αυτοί που ψήφισαν 1ο 2ο και όλοι μαζί το τρίτο μνημόνιο, που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την πολιτική των μονοπωλίων, κατηγορούν τους εργαζόμενους που θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους τη ζωή τους. Αυτοί που έφεραν την εργοδοσία τα τσιράκια τους και  τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα κατηγορούν τους εργαζόμενους που ήρθαν να υπερασπιστούν τον εργατικό χαρακτήρα της ΓΣΕΕ για βία!

          Δεν τους έπιασε το κόλπο όμως. Από εχθές το πρωί είχαν στημένο σκηνικό με κάμερες αστυνομία και κάποιους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Είχαν στήσει μια προβοκάτσια του κ….. της κακιάς ώρας, για να το παίξουν θύματα. Μπήκαν και μπροστά καμιά 30ρια στελέχη, οι πιο τελειωμένοι και δεμένοι με την εργοδοσία, μαζί με κάποιους μπράβους του φτωχοξενοδοχείου που βλέπετε εδώ και με προκλήσεις θέλησαν να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης να δείχνουν τα κανάλια την προπαγάνδα τους. Μας είχαν προειδοποιήσει βέβαια, για αυτούς τους σχεδιασμούς τους, άλλοι αντιπρόσωποι που ασφυκτιούν από αυτή τη σαπίλα, παρά το γεγονός ότι είναι εγκλωβισμένοι σε αυτές τις παρατάξεις για λόγους που δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε. Καμιά 30ρια, λοιπόν, που δεν ξέρουν τι είναι η περιφρούρηση, έχουν ξεχάσει πως γίνεται, ότι πάει μαζί με απεργία είναι ξεπερασμένο όπως συμφώνησαν αυτές οι δυνάμεις. Μάλιστα ο Παναγόπουλος παραπονέθηκε ότι κάποιοι ξύπνησαν από τις 6 το πρωί και κουράστηκαν να κάθονται στην καφετέρια εδώ στην παραλία. Που να ξέρει ο φουκαράς ότι οι εργάτες ξυπνάνε κάθε μέρα από τις 6;

          Η αποφασιστική και πειθαρχημένη στάση των δυνάμεων μας δεν τους το επέτρεψε. Από νωρίς βρεθήκαμε μέσα στο χώρο και απαιτήσαμε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό και τη συνδικαλιστική πρακτική  και να ξεκινήσει επιτέλους το συνέδριο. Και να είναι πραγματικά εργατικό συνέδριο . Γιατί αυτές οι δυνάμεις προκειμένου να νομιμοποιήσουν τις νοθείες τους δεν έχουν τηρήσει καμία διαδικασία. Τις κάρτες των αντιπροσώπων τις μοίραζαν οι καμαριέρες και από ότι φαίνεται όχι μόνο. Κυκλοφορούν κάρτες διπλές τριπλές, ξανατυπωμένες, κάποιες πιο σπάνιες, σε λίγο θα τις ανταλλάζουν σαν τα χαρτάκια και τις τάπες τα μικρά παιδιά. Ήθελαν να ξεκινήσουν το συνέδριο με τη συμμετοχή των εργοδοτών και των φαντασμάτων. Για να καταλάβουμε συναδέλφισσες και συνάδελφοι περί τίνος πρόκειται θα σας διαβάσουμε κάποια στοιχεία που έχουμε βρει:

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

 1. Στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.
 2. Στα Εργατικά Κέντρα Αργολίδας και Έδεσσας δεν υπάρχουν πρακτικά αρχαιρεσιών για κανένα σωματείο στα οικεία πρωτοδικεία.
 3. Στους Εργάτες γης στη Βέροιας φέρεται να ψήφιζαν σε τρεις κάλπες ένας εργαζόμενος κάθε 41 δευτερόλεπτα, 801 μέσα σε 5.30 ώρες.
 4. Στο Σωματείο Κονσερβοποιίας της Βέροιας φέρεται να ψήφισαν  525, χωρίς να υπάρχουν άλλα στοιχεία στα πρακτικά, παρά μόνο ονοματεπώνυμα.
 5. Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας η Εκλογή Εφορευτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε, πέντε ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών.
 6. Το Εργατικό Κέντρο Διδυμότειχου είναι εκπρόθεσμο 2 μήνες, ενώ παρουσίασε κι αυτό αύξηση ψηφισάντων κατά 255%.
 7. Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Χειριστών στην Ευρυτανία είναι εκπρόθεσμα.
 8. Στη Θεσσαλονίκη οι Φύλακες – Νυχτοφύλακες ψήφισαν χωρίς Δικαστικό Αντιπρόσωπο, ενώ το Σωματείο «Μπάρμπα Στάθης» έχει 5ετή θητεία που λήγει το 2020!.
 9. Στην Καβάλα τα Σωματεία Οικοδόμων Ελευθερούπολης, Ιδιωτικοί Χρυσούπολης Νέστου, και Σωματείο Εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, είναι εκπρόθεσμα.
 10. Στην Καλαμπάκα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων οικοδ. Εργασιών δεν λειτουργεί από το 2011.
 11. Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς που στο προηγούμενο συνέδριο παρουσίαζε 572 ψηφίσαντες και αποκλείστηκε από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για νοθείες, τώρα παρουσιάζει να ψήφισαν 1.802. Στον ίδιο νομό τα Σωματεία Χειριστών & καθαριστριών είναι εκπρόθεσμα. Μάλιστα των Χειριστών αποκλείστηκε από την οικεία Ομοσπονδία για νοθεία. Επίσης το Σωματείο εργαζομένων «Α. Μιχαηλίδης» που στο Εργατικό Κέντρο παρουσιάζει να ψήφισαν 803, στην Ομοσπονδία Καπνεργατοϋπαλλήλων, παρουσιάζει να ψήφισαν 287. Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ., είναι Πρόεδρος στην «Αναπτυξιακή ΑΕ Κιλκίς» !
 12. Στην Κοζάνη τα Σωματεία «Σπάρτακος», Σούπερ Μάρκετ και των Βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών είναι εκπρόθεσμα. Στην ίδια περιοχή ιδρύθηκε Σύλλογος Ανέργων (!!) και υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφέρειας, στο οποίο φέρεται ψήφισαν 650. Στο ίδιο Σωματείο ψήφισε και εκλέχτηκε αντιπρόσωπος εργαζόμενος της ΔΕΗ, που είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.
 13. Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων κατά 188%. Μέσα από αυτό το Εργατικό Κέντρο ψήφισαν για τη ΓΣΕΕ οι Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων Αν. Κρήτης, που ψήφισαν και μέσω της Ομοσπονδίας τους. Στον ίδιο νομό το Σωματείο εργαζομένων στους Δήμους Αγ. Νικολάου και το σωματείο Οικοδόμων στον Αγ. Νικόλαο είναι εκπρόθεσμα. Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν.
 14. Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Πρόκειται για Εργατικό Κέντρο που προέκυψε μετά τη διάλυση προηγούμενου εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1 εκ. ευρώ.
 15. Στη Φλώρινα επίσης πολλά Σωματεία είναι εκπρόθεσμα.
 16. Δεν γράφουν μέλος της ΓΣΕΕ το Ερ4γατικό Κέντρο Λαμίας.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

 1. Η Ομοσπονδία ΟΜΥΠΑΕ (Security κλπ) έχει ανύπαρκτα σωματεία και στα υπόλοιπα υπάρχουν έχουν εκατοντάδες διπλοψηφίες.
 2. Στην ΟΑΣΕ (Ασφαλιστικές εταιρείες) ψηφίζουν εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι Αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Ηπείρου. Και ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας, είναι Ταμίας στην ίδια τράπεζα. Στην ίδια Ομοσπονδία ψήφισαν ιδιοκτήτης Ασφαλιστικής εταιρίας και ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.
 3. Στην ΠΟΥΠΑ (Οδηγοί) υπάρχει σωματείο από την Αθήνα όπου η κατάσταση ψηφοφορίας έχει καταγράψει 28 ψηφίσαντες, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών φέρονται να είναι 428. Για το Σωματείο Οδηγών Αθήνας – Πειραιά & περιχώρων, δεν υπάρχουν έγγραφα στο Πρωτοδικείο. Το Σωματείο εργαζομένων Θεσπρωτίας ανύπαρκτο στο Πρωτοδικείο από το 2008. Η δικαστική αντιπρόσωπος που εμφανίζεται να παρίσταται στις αρχαιρεσίες το 2016, έχει πάρει  μετάθεση σε άλλο Πρωτοδικείο από το 2010.
 4. Στην ΓΕΝΟΠ – ΚΗΕ υπάρχουν 2 εκπρόθεσμα σωματεία.
 5. Στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Επισιτισμού πήρε μέρος το παράνομα ιδρυθέν σωματείο του γνωστού μεγαλοξενοδόχου Ανδρεάδη (ΙΚΟΣ) που έχει διαγραφεί από τα μητρώα του πρωτοδικείου με δικαστική απόφαση.
 6. Στην Ομοσπονδία των Ηλεκτρολόγων το σωματείο από το οποίο εκλέγεται ο πρόεδρος είναι εκπρόθεσμο.
 7. Στην Ομοσπονδία των Θυρωρών οι αντιπρόσωποι δεν προέκυψαν από εκλογική διαδικασία αλλά από διορισμό δικαστηρίου.
 8. Στην ΠΝΟ οι αρχαιρεσίες δεν γίνονται με το νόμο 1264. Στην Ομοσπονδία υπάρχουν πολλά σωματεία φαντάσματα.
 9. Η ΟΣΕΤΥΠ (Καζίνο) έχει αντιπρόσωπο τον γνωστό εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλο.
 10. Στην ΟΦΕ (φορτοεκφορτωτές) οι αρχαιρεσίες δεν γίνονται με το νόμο 1264.
 11. Στην ΟΕΧΒΕ (Χημική Βιομηχανία) το Σωματείο βαριάς βιομηχανίας στην Ομοσπονδία παρουσιάζει 930 ψηφίσαντες, ενώ στο Ε.Κ.Α. 300. Το σωματείο της ΖΑΝΑΕ είναι 9 μήνες εκπρόθεσμο.

Αυτά τα φαινόμενα θέλουν να νομιμοποιήσουν, τέτοιο κίνημα θέλουν, τέτοια σαπίλα και εκφυλισμός. Και όλα αυτά για να στηρίζουν κάθε αντεργατικό μέτρο, να βάζουν πλάτη να υλοποιείται αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Θα κάνουν και σήμερα τέτοια προσπάθεια, όμως εμείς όπως τους προειδοποιήσαμε δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Είμαστε και σήμερα εδώ, βροντοφωνάζουμε μαζί με τους εργαζόμενους συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πραγματοποιηθεί το συνέδριο με αυτό τον τρόπο.

 

Comments are closed.