Το ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Sosyal Is Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις

            Το ΠΑΜΕ συμμετείχε στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπηρεσιών Τουρκίας, Sosyal Is, που πραγματοποιήθηκε στις 11-12 Γενάρη στην Άγκυρα της Τουρκίας.

Στον χαιρετισμό του το ΠΑΜΕ σημείωσε:

            «Εκ μέρους των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας, του ΠΑΜΕ, μέλους της ΠΣΟ είμαστε πολύ χαρούμενοι να χαιρετίζουμε το Συνέδριο του ΣΟΣΙΑΛ Ις, των αδερφών μας εργατών της Τουρκίας.

            Αρχικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την σταθερή σας αλληλεγγύη και στήριξη σας στους αγώνες και τις δράσεις του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων της Ελλάδας, αλλά και για την προσωπική σας παρουσία σε διάφορες πρωτοβουλίες που πήραμε στην Ελλάδα. Από αυτό το βήμα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μεγάλους σας αγώνες στα ενάντια στις απολύσεις στον Αϊδινί, στα Λεωφορεία, στις Τηλεπικοινωνίες Lufthansa, στα εμπορικά καταστήματα. 

            Συνάδελφοι, έχει τεράστια σημασία για εμάς, για τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, ειδικά σήμερα με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, με τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών να βρισκόμαστε σήμερα στην Τουρκία. Για εμάς, για τα ταξικά συνδικάτα, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και οι φωνές πολέμου των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας είναι εχθροί των εργαζομένων όλων των χωρών. Είμαστε ξεκάθαροι όταν μιλάμε στους εργάτες στη χώρα μας και λέμε ότι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι αδέρφια. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Κοινός μας αντίπαλος είναι η εκμετάλλευση και ο ιμπεριαλισμός. Κοινός μας αντίπαλος είναι τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές που μας απολύουν και μας κόβουν τους μισθούς. Οι κυβερνήσεις που χτυπάνε τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων σε κάθε χώρα.

            Κυβερνήσεις που υπερασπίζονται τα κέρδη των αφεντικών με τον αυταρχισμό και την καταστολή, με την επίθεση ενάντια στα συνδικάτα, με συλλήψεις συνδικαλιστών, απαγόρευση των απεργιών. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα προωθείται η επίθεση για την κατάργηση στα τελευταία ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, η επιβολή της ελαστικής εργασίας και η κατάργηση των ΣΣΕ, παράλληλα με περιορισμούς στην δράση των συνδικάτων, έλεγχος των μελών, απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των απεργιών…. είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων, ειδικά στους κλάδους με πολυεθνικές, να δούμε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες συντονισμού και κοινής δράσης σε επίπεδο Ευρώπης. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντική η στήριξη και η βοήθεια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, όπως φαίνεται για παράδειγμα τώρα στην Γαλλία με τις τεράστιες απεργίες που πρωταγωνιστούν τα συνδικάτα-μέλη της ΠΣΟ.

            Αγαπητοί συνάδελφοι, ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς. Όμως όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σύστημα τους είναι παντοδύναμο, εμείς ξέρουμε ότι έχουμε την δύναμη. Έχουμε τα όπλα της συλλογικής, μαζικής δράσης. Έχουμε τα όπλα της Αλληλεγγύης και του διεθνισμού. Έχουμε την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Και με αυτά τα όπλα θα δυναμώσουμε τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Θα δυναμώσουμε τον αγώνα, ώστε να γίνει αυτό που είπε ο μεγάλος ΝαζίμΧικμέτ, «να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη».

ΦΩΤΟ: https://flic.kr/s/aHsmKDwn6o

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ σε αγωνιστικό κλίμα με αισιοδοξία...

2η ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ...