Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου : Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην “Αφοί Βλάχου” και στη προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17 Ιουλίου

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου, είναι αλληλέγγυο και στο πλάι των συναδέλφων της «Αφοί Βλάχου» που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία τη Τετάρτη 17/7/2019, για την επαναπρόσληψη ενοικιαζόμενου εργαζόμενου, και μέλους της Σωματειακής Επιτροπής της επιχείρησης.

Η εργοδοσία σε συνάντηση που έγινε με το Συνδικάτο ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα απορροφήσει τον συνάδελφο από την Trenkwalder, αλλά ούτε θα τον ξαναπροσλάβει μετά τη πάροδο ενός μήνα, όπως είχε δεσμευτεί και πράξει με άλλους συναδέλφους, που ήταν επίσης ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου, που είναι πρωτοπόρος στην εργασία του, αλλά και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μέσα από τη Σωματειακή Επιτροπή, καθώς και από τη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόλυση είναι εκδικητική, γι αυτό και είναι αδιαπραγμάτευτη η επιστροφή του συναδέλφου στη δουλειά, και σαν τέτοια θα την υπερασπιστούμε μέχρι να γυρίσει στο πόστο του. Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν, αλλά πεισμώνουν τους εργαζόμενους και με την ενότητα τους θα κερδίσουν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Καλούμε την εργοδοσία να πάρει άμεσα πίσω την απόλυση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δείξουν την αλληλεγγύη τους, καθώς και τα ταξικά συνδικάτα, στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στην «Αφοί Βλάχου».

Αγωνιστικά η Διοίκηση