Δευτέρα, Απρίλιος 12

Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου : Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

0
image_pdfimage_print

Το ίδιο νήμα συνδέει διαχρονικά όλες τις «τομές» και παρεμβάσεις του κράτους στην Παιδεία, σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και με άμεσες επιπτώσεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές. Λέγεται εμπορευματοποίησε ενός Δημόσιου αγαθού, ταξική εκμετάλλευση, αποκλεισμός και σύμφωνα με το νομοσχέδιο της ΝΔ, περισσότερη καταστολή κι αυταρχισμός.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις των σχολείων, την είδαμε να αρκείται σε παγουρίνα και μάσκες το Σεπτέμβρη και σε κουβέρτες τώρα τον χειμώνα. Αντί να διασφαλίσει με περισσότερα κονδύλια και υποδομές το ασφαλές άνοιγμα των σχολών της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ώστε να μην απαξιωθούν περαιτέρω οι σπουδές, προχωρά σε νέες αντιδραστικές αλλαγές βάζοντας καινούργια εμπόδια σε μαθητές, που θέλουν να σπουδάσουν.

Με το αντιδραστικό πλαίσιο του νομοσχεδίου, περιορίζονται οι επιλογές των μαθητών της ήδη υποβαθμισμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η δυνατότητα εισαγωγής τους στα ΑΕΙ, επισημοποιούνται τα πτυχία πολλαπλών ταχυτήτων με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες της αγοράς, που θέλει καταρτισμένο και χαμηλόμισθο επιστημονικό προσωπικό στην καπιταλιστική κρίση.

Το νομοσχέδιο είναι ταξικό μέχρι το κόκκαλο. Ο ακρωτηριασμός της διάρκειας φοίτησης, με πρόσχημα τους «αιώνιους φοιτητές», σημαίνει αποκλεισμός ακόμη και από το πτυχίο, για φοιτητές, που αναγκάζονται να εργαστούν παράλληλα με τις σπουδές τους, για να τα φέρουν βόλτα, που αδυνατούν ακόμα και να στεγαστούν στις λιγοστές φοιτητικές εστίες.

Αυτή είναι η δημόσια και δωρεάν Παιδεία, που θέλει να «προστατέψει» η κυβέρνηση. Δίπλα σε ένα σωρό σχεδιασμούς για εργασιακά, συνδικαλιστική δράση, ασφαλιστικό, εν μέσω πανδημίας βάζει στο στόχαστρο τις ανάγκες της νέας γενιάς να μορφωθεί και να σπουδάσει. Γι’αυτό και προχωρά στην αστυνόμευση των πανεπιστημίων, νομίζοντας, πως έτσι θα καταστείλει τις διεκδικήσεις των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων στις σχολές και θα εμπεδώσει στον λαό το δόγμα «νόμος και τάξη» με καταστολή κι αυταρχισμό, όπως προσανατολίζεται και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε κρυφτούν οι κρατικές ευθύνες για τις ελλείψεις τους.

Δεν θα τους περάσει! Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, οι εργαζόμενοι στον κλάδο είμαστε δίπλα στους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, για να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα, που φράζουν την ζωή, τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν μειώνουμε τις απαιτήσεις μας!

Απαιτούμε και διεκδικούμε υψηλού επιπέδου, Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία!

Share.

Comments are closed.