Δευτέρα, 8 Αυγούστου

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας : Το νομοσχέδιο έκτρωμα να μην περάσει

0

 ΝΕΚΡΩΣΑΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ – ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

 ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας χαιρετίζει τη μεγάλη απεργία σε όλη την χώρα και στη περιοχή μας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στους εργασιακούς χώρους του κλάδου, πρώτα και κύρια εκεί που υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία, στις ιχθυοκαλλιέργειες AVRAMAR, στην ΑΛΛΑΤΙΝΗ-ELBISCO, στην ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ, στο ΖΟΥΡΑ, στην ΑΓΡΟΖΩΗ-ΠΙΝΔΟ, ενώ συμμετοχή υπήρχε και σε άλλους εργασιακούς χώρους του κλάδου.

ΣΤΟ ΜΙΜΙΚΟ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ

Στο μεγαλύτερο εργασιακό χώρο του κλάδου, στο ΜΙΜΙΚΟ-HQF (όμιλος ΦΙΛΙΠΠΟΥ), οι εργάτριες ψήλωσαν το μπόι όλης της εργατικής τάξης. Με τη βοήθεια του Συνδικάτου μας και άλλων σωματείων που είμασταν στην πύλη του εργοστασίου από τα αξημέρωτα δεν πραγματοποιήθηκε η παραγωγική διαδικασία παρά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα αποτελούν απάντηση πρώτα και κύρια στα ψεύτικα επιχειρήματα της κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο εκσυγχρονίζει την εργασία ενώ στην πραγματικότητα μας γυρίζει αιώνες πίσω, πριν ακόμα κατακτηθεί το 8ωρο το 1886.

Εκσυγχρονισμός δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά αλλά το να βελτιωθούν οι όροι αμοιβής και εργασίας, να θεσπιστεί 7ωρο-5ημερο-35ωρο, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνηση και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων.

Οργανώνουμε νέα απεργία για την Τετάρτη 16 Ιούνη για την οποία ήδη έχουν πάρει απόφαση η Ομοσπονδία Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Συνδικάτο μας και επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο.

Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν αντίστοιχες απόφαση συμμετοχής στην απεργία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να το πετάξει στα σκουπίδια.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.