Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Να πληρωθούν όλα τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους των ΕΑΣ, να στηριχτούν έμπρακτα όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά, που έχουν προβλήματα υγείας.

Συνάδελφοι , Συναδέλφισσες

Σαν να μην μας έφταναν τα μύρια των προβλημάτων από τι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων , ήρθε και η πανδημία, που και αυτή εμείς την πληρώνουμε.

Η κυβέρνηση δεν λογαριάζει τίποτα παρά μόνο την κερδοφορία του κεφαλαίου.  Δε θωρακίζει το σύστημα υγείας, δεν υλοποιεί τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, της επιστημονικής κοινότητας , των συνδικάτων . Επιτίθεται σε όσους αγωνίζονται .

 Την πολιτική της τη βλέπουμε και στην αμυντική βιομηχανία, πακτωλός χρημάτων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, ούτε ευρώ για τα Ε.Α.Σ και την προστασία της υγείας του λαού. Οι εργαζόμενοι των Ε.Α.Σ βλέπουμε να απαξιώνουν συνεχώς  τα Ε.Α.Σ , να κατακρεουργούν  εργατικά δικαιώματα.

  • Εν μέσω πανδημίας πετσόκοψε μισθολογικά αρκετούς εργαζόμενους , κόβοντας 3,4 και παραπάνω  ημερομίσθια σε αρκετούς εργαζόμενους που δεν είχανε υπόλοιπο κανονικής αδείας

Το εργοστάσιο του Υμηττού και τα υπόλοιπα , κάθε χρόνο  κλείνει τις ημέρες που μεσολαβούν από τα  Χριστούγεννα μέχρι  την  πρωτοχρονιά. Όπως και το Πάσχα από την μεγάλη Παρασκευή μέχρι του Θωμά.              Όλοι οι εργαζόμενοι κρατάμε άδειες από την καλοκαιρινή για αυτό το σκοπό. Εν μέσω πανδημίας όμως και  αδειών  ειδικού σκοπού,  αρκετοί συνάδελφοι δεν είχανε άδεια και ζητήσανε να εργαστούν .<<Σημειωτέο πως το Πάσχα αυθαίρετα η διοίκηση έκλεισε τα εργοστάσια και τη Μεγάλη βδομάδα, κλέβοντας μας με το ζόρι  από την κανονική  άδεια που δικαιούμαστε για το καλοκαίρι,  ως είθισται στην χώρα μας .>>

Η διοίκηση αρνήθηκε να τους επιτρέψει να εργαστούν!!!και τους έκοψε τα ημερομίσθια τιμωρώντας τους, γιατί κάνανε παιδιά …. Και ποιος ξέρει και για τι άλλο . …

Η διοίκηση όπως και στελέχη που παίρνουν αποφάσεις, διακρίνονται από μια βαθιά αντεργατική συμπεριφορά και μάλιστα σε μια εταιρεία που οι κυβερνήσεις έχουν εγκληματήσει, για δεκαετίες  τώρα και την έχουν φέρει σε τραγικά αδιέξοδα , εφαρμόζοντας πιστά τις πολιτικές της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Συνάδελφοι

Η διοίκηση μας σας καλεί να απαιτήσουμε αγωνιστικά  να πληρωθούν όλα τα ημερομίσθια , να στηριχτούν έμπρακτα όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά,  που έχουν προβλήματα υγείας.

Απαιτούμε άμεσα να πληρωθούν όλα τα ημερομίσθια , σε αυτές τις δύσκολες μάλιστα στιγμές που περνάμε όλοι μας,  λόγω και του COVID-19,  πέραν της έτσι κι αλλιώς  άγριας αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης   

Comments are closed.