Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας : Καταγγελία της διοίκησης του εργοστασίου κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞ ΑΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών των νομών Ημαθίας και Πέλλας, καταγγέλλει τη διοίκηση του εργοστασίου κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞ ΑΕ. Έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της διοίκησης του συνδικάτου με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, μας μεταφέρθηκε ο έντονος προβληματισμός τους για την μέχρι στιγμής πορεία της επιχείρησης και το ενδεχόμενο να χαθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Έπειτα από αίτημα των εργαζομένων προς τη διοίκηση για ενημέρωσή τους σχετικά με τη πορεία της επιχείρησης, η προφορική απάντηση που τους δόθηκε ήταν πως η επιχείρηση βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και πως σε περίπτωση μη συμφωνίας ανανέωσης της λειτουργίας της εταιρίας από τους μετόχους, η εταιρία αδυνατεί να καταβάλει τις μηνιαίες αποδοχές ακόμη και τις νόμιμες αποζημιώσεις στους εργαζομένους.

Καταγγείλαμε το γεγονός στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ σε επικοινωνία που είχε η διοίκηση του συνδικάτου με την εργοδοσία, μας επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες των εργατών και αρνήθηκαν συνάντηση μαζί μας.

Η στάση της εργοδοσίας δημιουργεί έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους, οι οποίοι δουλεύουν για πάρα πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ορισμένοι ακόμη και για μία ολόκληρη ζωή. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένα δικαίωμα, θα αγωνιστούμε για την κανονική καταβολή της μισθοδοσίας, και σε περίπτωση που χρειαστεί, και ολόκληρων των αποζημιώσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους της κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞ ΑΕ να εντείνουν τον αγώνα τους προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους για μόνιμη και σταθερή δουλεία.

Ζητάμε εδώ και τώρα να δοθούν ξεκάθαρες εγγυήσεις που να διασφαλίζουν τον κόπο των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση, πολλών εκ των οποίων και για μία ολόκληρη ζωή.

Καλούμε τους συναδέλφους της κονσερβοποιίας να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας σε:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς.

  • Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια.

  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Οι ναυτεργάτες απεργούν στις 3 Ιούλη για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Φτάνει πια! Δεν θα παίζουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα! Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Απόλυση μάνας παιδιών με αναπηρία από το Γενικό Κρατικό

Απέλυσαν για μία ακόμη φορά καθαρίστρια μάνα δυο παιδιών με βαριά αναπηρία την ΑΚ...