Συνδικάτο Εργαζ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής : Για τις απολύσεις στην OnLineSales

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της Onlinesales και της θυγατρικής της OneWay για τις απολύσεις 7 συναδέλφων από το έργο της Ζενίθ.

Οι συνάδελφοι κλήθηκαν μισή ώρα πριν την λήξη της βάρδιας και με συνοπτικές διαδικασίεςενημερώθηκαν ότι η εταιρεία «έχασε» το έργο και ότι απολύονται.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες απολύσεις συναδέλφων στο σύνολο του κλάδου που έχουν γίνει μόνο τους τελευταίους μήνες. Είναι περίτρανη απόδειξη ότι ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο για όλα.

Από τη μία οι χαμηλοί μισθοί, η ενοικιαζόμενη εργασία, τα 6ώρα, η τρομοκρατία αλλά και η ανασφάλεια για την κατάσταση που επικρατεί με της πανδημίας και τα ελλιπή μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. Από την άλλη τα παζάρια που γίνονται ανάμεσα στην εταιρείες για το ποιος θα έχει έργα και εργολαβίες. Βέβαια όπως και να καταλήγουν αυτά τα παζάρια, οι εργαζόμενοι απολύονται, δουλεύουν 6ώρα και 4ώρα με την τρομοκρατία πάνω από το κεφάλι τους.

Είναι περίτρανη απόδειξη ότι οι επιχειρήσεις στο λεπτό και χωρίς δεύτερη σκέψη «πετάνε» τους εργαζόμενους στον  δρόμο της ανεργίας, όταν αυτό επιτάσσει η κερδοφορία τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση οφείλει να δοθεί από εμάς τους ίδιους τους εργαζόμενους. Χρειάζεται τώρα να πούμε φτάνει πια. Φτάνει στις απολύσεις, φτάνει στη μισή δουλειά και στη μισή ζωή, φτάνει στην τρομοκρατία. Χρειάζεται τώρα να δυναμώσουμε, να οργανωθούμε στο συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ και από κοινού να παλέψουμε κόντρα στην επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Χρειάζεται τώρα να δώσουμε αποφασιστική απάντηση.

Το συνδικάτο μας θα κάνει παρέμβαση στην επιχείρηση, απαιτώντας τώρα να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στην εργασία τους σε άλλα τμήματα. Η onlinesalesέχει δεκάδες έργα όπου μπορεί να μεταφέρει τους συναδέλφους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις
  • Να επιστρέψουν οι συνάδελφοι για δουλειά

Comments are closed.