Τρίτη, 9 Μαρτίου

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργολαβικών στο ΑΠΘ

Η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη λέσχη του ΑΠΘ για την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που εργάζονταν μέχρι σήμερα, μέσω εργολάβων.

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης τομέων της φοιτητικής μέριμνας και συνολικότερα της Παιδείας, η παράδοση της φοιτητικής μέριμνας σε εργολάβους και η λειτουργία της με βάση τη λογική «κόστους- οφέλους» είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς. Επηρεάζει τόσο τους φοιτητές, όπου ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί για την πρόσβαση στην Παιδεία όσο και τους εργαζόμενους, με την ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Την ίδια ώρα που πετιούνται στην ανεργία εκατοντάδες εργολαβικοί εργαζόμενοι στις λέσχες των Πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα, που η σίτιση των φοιτητών αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει 30 εκατομμύρια για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, για να μην κουνιέται φύλλο μέσα στα ιδρύματα!

Στην Αττική υπάρχει πείρα από την οργάνωση αγώνων των εργαζομένων, μέσω εργολάβου, στις λέσχες των πανεπιστημίων που γνώρισαν τη στήριξη των φοιτητών, των υπόλοιπων εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, με θετικά αποτελέσματα ως τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Απαιτούμε άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στη λέσχη!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στα Πανεπιστήμια, έξω οι εργολάβοι από τα Πανεπιστήμια!

 

Comments are closed.