Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Ψήφισμα για τις διώξεις και τον αυταρχισμό σε βάρος των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΕΦΕΤ στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών που με τα σωματεία τους απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι πειθαρχικές διώξεις απεργών εκπαιδευτικών επειδή συμμετείχαν στην απεργία ενάντια στην αξιολόγηση.

Η απεργία είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των εργαζομένων, κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες.
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας πιστά τις αντιδραστικές κατευθύνσεις Κυβέρνησης-Υπουργείου παραπέμπουν σε πειθαρχικά συμβούλια τους δασκάλους .

Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας, που υπερασπίζονται τα μορφωτικά τους δικαιώματα, τα σχολεία να είναι ασφαλή και σύγχρονα, την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μόρφωση, που υπερασπίζονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και διεκδικούν μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στεκόμαστε δίπλα τους όταν διώκονται, επειδή έκαναν το έγκλημα να ζωγραφίσουν μαζί με τους μαθητές τους χειροτεχνία, για να σταματήσει η σφαγή χιλιάδων παιδιών στην Παλαιστίνη, επειδή παλεύουν και αναδεικνύουν τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. Είμαστε δίπλα τους όταν ορθώνουν ανάστημα, μορφώνουν τα παιδιά μας ολόπλευρα απέναντι στο σχολείο της εμπορευματοποίησης και της υποβάθμισης, όταν αγωνίζονται για να μην περάσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων-των μαθητών –των εκπαιδευτικών με το εργαλείο της αξιολόγησης, με την δημιουργία των  Ωνάσειων  σχολείων  .

Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς, κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν θα μείνουμε θεατές στην  τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση, η διοίκηση και η εργοδοσία σε όποιον αγωνίζεται.

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι παραπομπές σε πειθαρχικά των απεργών εκπαιδευτικών και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των σωματείων τους.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο ΒΣ Δωδεκανήσου: Όλοι 28 Φλεβάρη στην 24ωρη απεργία

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΗΦΘΕΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ στην 24ωρη Απεργία ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση στη Σάμο

ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου χαιρετίζει τους δεκάδες εκατοντάδες νησιώτες...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Από τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Ικαρίας και των Φούρνων για την Υγεία

«Φτάνει πια με την εγκατάλειψη και την απαξίωση της δημόσιας Υγείας», «Θέλουμε να ζούμε...