Η κυβέρνηση εξήγγειλε το αμέσως επόμενο διάστημα το άνοιγμα του «νέου» ασφαλιστικού, που μόνο νέο δεν είναι. Είναι παλιό και δοκιμασμένο καθώς έρχεται να πατήσει στο ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι κομμένο και ραμμένο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Επί της ουσίας το νέο σύστημα θα βασίζεται στους λεγόμενους τρεις πυλώνες, που σημαίνει ότι το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση θα εγγυάται μόνο για το κομμάτι της εθνικής σύνταξης των 300 ευρώ που θα χρηματοδοτείτε από το κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο θα το «κτίζει μόνος του» ο κάθε εργαζόμενος μέσα από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τα επαγγελματικά ταμεία.
Το πρώτο θύμα θα είναι οι επικουρικές συντάξεις τις οποίες η κυβέρνηση χαρίζει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Στην ουσία και αυτός ο νόμος έρχεται να απαλλάξει ακόμα περισσότερο το κράτος και τους εργοδότες από την υποχρέωση τους στη κοινωνική ασφάλιση προκειμένου να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, δηλαδή να κάνουν ακόμα πιο φθηνή την εργατική δύναμη.
Με το συγκεκριμένο το σύστημα θα ξέρεις τι θα πρέπει να πληρώσεις αλλά δεν θα γνωρίζεις τι θα λάβεις, αφού τα χρήματα που θα καταβάλλονται θα τζογάρονται από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές και τους «επενδυτές» στα χρηματιστήρια, αδιαφορώντας για τυχόν χρεωκοπίες. Kαι τέτοια κρούσματα χρεωκοπίας έχουμε δει πολλά τα τελευταία χρόνια.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να προχωρήσουν σε ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης και των δικαιωμάτων μας. Το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι σοβαρό και μας αφορά όλους. Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη, αφορά τις κοινωνικές παροχές, την ιατρική περίθαλψη κ.λ.π. Αφορά στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών που είναι κομμάτι της κοινωνικής ασφάλισης και μπορεί η κυβέρνηση να το πάγωσε για λίγο διάστημα αλλά είναι σίγουρο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε.
Δεν πρέπει να τους δώσουμε ούτε άλλο χώρο, ούτε άλλο χρόνο. Καμιά αναμονή και καμιά αυταπάτη. Όσο αυτοί θα μιλάνε για «δικαιότερα» συστήματα τόσο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πιο κουμπωμένοι.