Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά “Ρήγας Φεραίος”:Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

     Η κυβέρνηση επιχειρεί με εκβιασμούς και απειλές να κλείσει τη βιομηχανία μετάλλου ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, πετώντας στο δρόμο τους εργαζομένους της. Ο ειδικός εκκαθαριστής που διόρισε έδωσε τελεσίγραφο στη διοίκηση του σωματείου στις 9 του μήνα ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και θα οδηγηθούν στην ανεργία όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και όσοι ζουν από τη δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να παραιτηθούν απ΄την αγωγή των ασφαλιστικών μέτρων, την οποία έχουν καταθέσει ενάντια στις ομαδικές απολύσεις, με αντάλλαγμα την επαναπρόσληψη κάποιων απ’ αυτών με συμβάσεις ενός και δύο μηνών για όσους είναι κάτω των 55 ετών. Την Τρίτη 14 Ιουνίου η κυβέρνηση επιχειρεί να ψηφίσει τροπολογία στη Βουλή με την οποία κατοχυρώνει τη δυνατότητα του ειδικού εκκαθαριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων των εργαζομένων, δηλαδή να τους απολύσει όλους.

     Πρόκειται για ωμό εκβιασμό που στόχο έχει κλείσιμο της βιομηχανίας και το πέταγμα των εργαζομένων στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι απαντούν με κινητοποίηση την Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 2 μ.μ., έξω από τη Βουλή, την ημέρα που επιχειρείται η ψήφιση της επαίσχυντης τροπολογίας.

     Η κυβέρνηση θέλει να ξεσπιτώσει και να πετάξει στην ανεργία εργαζόμενους που χρόνια τώρα στηρίζουν τη σημαντικότερη βιομηχανία μετάλλου της χώρας, αφού παράγει το μοναδικό στον κόσμο μετάλλευμα του σιδηρονικελίου. Απ’ τη ΛΑΡΚΟ ζουν περίπου 1.000 εργαζόμενοι και δεκάδες επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή της Λάρυμνας, ενώ διαθέτει ορυχεία και εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Το Δικαίωμα στη Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο!

     Ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων, του λαού της περιοχής, αλλά και η αλληλεγγύη και στήριξη απο τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι το όπλο που θα σπάσει την αδιαλλαξία της Κυβέρνησης!

     Οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα να λιώσουν στο καμίνι της ΛΑΡΚΟ!

     Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ. Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη! Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ!

Όλοι την Τρίτη 14 του Ιούνη έξω από τη Βουλή στις 2 μ.μ., να συμμετάσχουμε στον αγώνα ζωής που δίνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.