Δευτέρα, 1 Μαρτίου

Σωματείο Ξενοδοχ/λων – Τουρισμού Επισιτισμού Ν. Ζακύνθου : Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 11:00

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό και στα ξενοδοχεία, εκτός από τον κίνδυνο της πανδημίας, έχουν έρθει αντιμέτωποι για πάνω από 9 μήνες με την ανεργία και την αδυναμία να έχουν εισόδημα που να τους επιτρέπει να επιβιώσουν. Στο νησί μας, όσοι εργαζόμενοι ζούσαν από τον τουρισμό βρίσκονται σε απόγνωση. Οι περισσότεροι έκαναν “μαύρα” Χριστούγεννα αφού το Ταμείο Ανεργίας δεν είχε και ακόμα δεν έχει καταβληθεί ακόμα και τώρα. Όσοι “τυχεροί” πάλευαν να επιβιώσουν με τα φιλοδωρήματα των 534€ ή της παράτασης του Ταμείου Ανεργίας τώρα δεν τα καταφέρνουν.

  Ακόμα μεγάλος αριθμός ανέργων στην Ζάκυνθο που εργάστηκε σε τουριστικές επιχειρήσεις, τουριστικά γραφεία, αεροδρόμιο κ.α. δεν θα πάρουν κανένα επίδομα γιατί οι επιχειρήσεις που δούλευαν δεν υπάγονται στις εποχιακές.

   Όλοι βρίσκονται σε απόγνωση.

  Από την άλλη η κατάσταση με τον ΟΑΕΔ είναι δραματική. Δεν μπορείς πραγματικά να εξυπηρετήσει τους ανέργους, η πόρτα είναι κλειστή, δεν σηκώνουν τηλέφωνα, λένε «δεν έχουν υπαλλήλους». Ακόμα, πολλοί άνεργοι δεν έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, τα ΚΕΠ είναι κλειστά και τρέχουν από λογιστή σε λογιστή με μεγάλο κόστος αφού πλέον οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ιδιωτικοποιήθηκαν. Όλα αυτά μας επιβεβαιώνουν την κοροϊδία της κυβέρνησης. Μπουκώνουν με χρήμα και επιδοτήσεις τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ εμείς πεινάμε!

 Ζητάμε:

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
– ΑΜΕΣΗ πληρωμή του επιδόματος ανεργίας.
– ΑΜΕΣΗ ένταξη στην επιδότηση ανεργίας όλων των ανέργων ανεξάρτητα που δούλευαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρο από το Σωματείο τους για να απαιτήσουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι, καθώς και να κάνουν αιτήσεις επαναπρόσληψης στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 11:00 στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ σε διαμαρτυρία.

 Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και θα το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας.

Comments are closed.