Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Λέσβου: Παρέμβαση στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν μέλη της διοίκησης το Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Λέσβου και του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, ημέρα που συζητήθηκαν οι καταγγελίες συναδέλφων μας που δούλευαν στο «Mythical Coast».

Παρόλο που με αποδείξεις είναι ηλίου φανερότερο, πως η εργοδοσία οφείλει μισθούς, οφείλει επιδόματα, έχει απλήρωτες Κυριακές και Αργίες, η εργοδοσία έκλινε σε όλους τους τόνους το ρήμα επιφυλάσσομαι!!!

Μάλιστα, δίχως ίχνος ντροπής, η εργοδοσία προδίκασε, πώς, θα κάνουν έκπτωση στα οφειλόμενα ποσά και καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι να την αποδεχτούν.

Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν πως με τέτοια είδους τερτίπια, θα δώσουν ένα χαρτζιλίκι και θα κλείσει το θέμα.

Τους δηλώνουμε, πως οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι ούτε έκαναν και ούτε πρόκειται να κάνουν εκπτώσεις στα δικαιώματα τους.

Οι συνάδελφοι μας, διεκδικήσαν και θα διεκδικήσουν μέχρι δεκάρας το αυτονόητο: να πληρωθούν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα τους.

Επιφυλασσόμαστε λοιπόν και εμείς από την δική μας πλευρά, όταν σε λίγες μέρες θα μάθουν οι συνάδελφοι μας, αν αποδέχεται ο εργοδότης τα χρήματα που ζητούν ή όχι.

Όσους νόμους και να παρουσιάσουν, όσους νόμους και να ξεθάψουν, για εμάς: νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη.

Μαζικοποιούμε το Σωματείο μας, συμμετέχουμε δυναμικά στην παλλεσβιακή απεργία την Παρασκευή 28 Φλεβάρη και στην συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλ. Σαπφούς, για να ακουστεί ξανά το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

 

Περισσότερα

Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας: Να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πρωτάκουστη ενέργεια που...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Ο Υπ. Ενέργειας ανέβαλε τη συνάντηση με το Συνδικάτο

Η σημερινή συνάντηση του ΔΣ Συνδικάτου με τον Υπουργό ΠΕΝ αναβλήθηκε ξανά από το...

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Τρικάλων: Καταγγελία για την απαράδεκτη σύλληψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων καταγγέλλει την απαράδεκτη και απρόκλητη σύλληψη...