Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζ. Ομίλου Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες Ν. Θεσπρωτίας : Όλοι στην κλαδική απεργία 30 Ιούνη

0

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κλαδική απεργία στις 30/6 με αίτημα αυξήσεις και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
Κοντεύουν 15 χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε αυξήσεις στους μισθούς μας και την ίδια στιγμή σε σχέση με τότε:

  • Έχει εκτοξευθεί το κόστος ζωής.
  • Έχει αυξηθεί η παραγωγικότητα της εργασίας μας.

Έχουν μειωθεί κατά πολύ όσα δίνει για το προσωπικό η εργοδοσία, καθώς σημαντικό μέρος αποτελούν όσοι συνάδελφοι προσλήφθηκαν μετά το ’12 και δουλεύουν με τους δυσμενείς όρους των αντεργατικών νόμων, της τελευταίας δεκαετίας.

Επιπλέον όλα αυτά τα χρόνια, απαίτησαν να βάλουμε κι άλλο πλάτη με μειώσεις μισθών και καθυστερήσεις πληρωμών, που μόνο χάρη στην ίδρυση του σωματείου μας καταφέραμε να βάλουμε φρένο.
Δεν ανεχόμαστε πλέον να ζούμε με ψίχουλα.

Καμία δικαιολογία δεν μας πείθει να στερούμαστε τα βασικά, για να μείνουν ανέγγιχτα τα μεγαλοσυμφέροντα των αφεντικών μας.
Να μην πέσουμε στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε. Δίνουν επιλεκτικά μερικά ψίχουλα σε λίγους, που έτσι κι αλλιώς δε τους σώζουν, αλλά είναι αρκετά για να μας κρατάνε διασπασμένους.
Απορρίπτουμε το επιχείρημα της εργοδοσίας πως ο καθένας ήρθε εδώ από επιλογή, άρα πρέπει να δέχεται αδιαμαρτύρητα τους όποιους όρους εργασίας.

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε ανάγκη να δουλέψουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως επιλέξαμε ο κόπος μας να πληρώνεται με ένα ξεροκόμματο.
Διεκδικούμε αύξηση μισθών, επιδόματα, τριετίες και κατοχύρωση δικαιωμάτων, μέσα από υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο και στην επιχείρηση.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την έναρξη των διαπραγματεύσεων, με βάση το σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης που έχει καταθέσει η ομοσπονδία μας, στην εργοδοτική ένωση των ιχθυοκαλλιεργητών.
Δεν υποκύπτουμε στο κλίμα φόβου που καλλιεργεί η εργοδοσία. Οι απειλές πως όποιου δεν του αρέσει ας φύγει, θα πέσουν στο κενό. Η οργάνωση και ο αγώνας μας θα σπάσουν την τρομοκρατία και θα φέρουν αυξήσεις, δικαιώματα και ανθρώπινους όρους δουλειάς.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.