Σωματεία Ν. Κοζάνης : Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργία 6 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα μετά από κάλεσμα σωματείων οικοδόμων και ιδιωτικών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων για την οργάνωση της προετοιμασίας της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας που προκηρύχτηκε για της 6 Απρίλη. 

          Στια παρεμβάσεις που έγιναν αναδείχθηκαν τι απασχολεί τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν για δυναμική απάντηση των εργαζομένων και του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας με την αποστολή πολεμικού υλικού αλλά και με τη μετατροπή της χώρας σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση που τη μετατρέπει σε στόχο.

          Ταυτόχρονα αναδείχθηκε και η κατάσταση  στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες με την ακρίβεια που τους τσακίζει. Με τις αυξήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, την τηλεθέρμανση και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης μαζί με τη μάχη που δίνουν διάφοροι κλάδοι δουλειάς για την υπογραφή ΣΣΕ όπως οι οικοδόμοι και τι δυνατότητες φαίνονται πως υπάρχουν για την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς  αλλά και για να δοθεί σημαντική μάχη για την επιτυχία της απεργίας.

          Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποίησης στα ταμεία της ΔΕΗ ενάντια στις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 1 Απρίλη στις 11:00πμ.

          Οι φορείς οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους των ΕΒΕ, των αγροτών τους φορείς της νεολαίας και των γυναικών  και όλο το λαό της Κοζάνης σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση. Να απαιτήσουμε μείωση των τιμολογίων του ρεύματος αλλά και κανέναν σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα. 

         

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Με αγώνα θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. 24ωρη απεργία στο έργο του Ελληνικού 14 Ιούλη

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 24ΩΡΗ...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Καταγγέλλουμε την καταστολή και τη βία των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών και εργαζομένων

Η κυβέρνηση καταφεύγει στην αστυνομική βία και καταστολή, στο ξυλοφόρτωμα φοιτητών και εργαζομένων για...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ακόμη ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, καταγγέλλει το νέο έγκλημα με νεκρό έναν...