Πέμπτη, 18 Αυγούστου

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν δυναμικά στους καταπέλτες των πλοίων, στην κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα

0

Η σημερινή σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου που καθόρισε την ημερομηνία και την ημερήσια διάταξη του Έκτακτου Πανναυτικού Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε  σε περίοδο αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, για να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και βάζει ταφόπλακα στη συνδικαλιστική δράση.

Οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν ότι στην  απεργία στις 10 Ιούνη νέκρωσαν τα λιμάνια, οι επιχειρήσεις, κάθε χώρος δουλειάς. Ήταν η καλύτερη απάντηση στις τρομοκρατικές – εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών να προσφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα και στην επαίσχυντη απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να βγάλει την απεργία παράνομη.

 Η επιτυχία της απεργίας κρίθηκε από την καθολική – μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών στην περιφρούρηση στους καταπέλτες των πλοίων, με ασπίδα τους για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη από εργαζόμενους,  συνταξιούχους, τη νεολαία, τα συνδικάτα.

Αυτή την αλληλεγγύη εχθρεύεται η εργοδοσία, ενώ είναι χαρακτηριστική και η δήλωση του ΣΕΕΝ την επόμενη μέρα της απεργίας, ότι «παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα πρέπει να μην επαναληφθούν στο μέλλον και θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη παρουσία τρίτων ατόμων στα λιμάνια και στους καταπέλτες των πλοίων».

Στις προκλήσεις των εφοπλιστών απαντάμε ότι τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις των ναυτεργατών, δεν θα κριθούν στις αίθουσες δικαστηρίων. Οι κατακτήσεις είναι αποτέλεσμα σκληρών ταξικών συγκρούσεων και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε.

Στο Γενικό Συμβούλιο οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, επανέλαβαν τη θέση τους, ότι οι εξελίξεις επιβάλλουν την επιτακτική ανάγκη του εκδημοκρατισμού και της ανασύνταξης του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Πρότειναν την εκλογή 3μελής επιτροπής στην οποία να καταθέσουν τα σωματεία τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις του καταστατικού και να συζητηθούν στο Πανναυτικό Συνέδριο.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού  συνδικαλισμού να συνεχίζουν να υπερασπίζονται το καταστατικό, που διατηρείται εδώ και δεκαετίες με βάση τον αντεργατικό νόμο 330/1976 και άλλα βασιλοχουντικά διατάγματα.

Στο Πανναυτικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιούνη, θα συζητηθεί η εκλογή Γ.Γ, σχέδιο δράσης με βάση τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών, ενώ θα τεθεί για ψήφιση και η πρόταση νόμου, που έχουν διαμορφώσει Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, για το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου και είναι αντίστοιχη με αυτή που είχε γίνει το 2016 από 530 Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν δυναμικά στους καταπέλτες των πλοίων, στην κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, ενάντια στο νομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης, με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 00:01 έως 24:00.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.