Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή : Ως Ομοσπονδία στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών, των μαθητών και των οικογενειών τους

 ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο να προχωρήσει σε άλλο ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο, όπως με αντίστοιχο τρόπο έπραξε και το προηγούμενο διάστημα βάζοντας στο στόχαστρο τα σωματεία και τους αγώνες του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, αυτή τη φορά στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο, με τραγικές ελλείψεις από εκπαιδευτικό προσωπικό και μειωμένη χρηματοδότηση, καθιστώντας τα ανίκανα να καλύψουν τόσο τις μορφωτικές όσο και τις λειτουργικές ανάγκες των φοιτητών, δίνει 30 εκατ. Ευρώ για την Ίδρυση  Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, για κάμερες και κάρτες εισόδου ενώ νομοθετεί  διάφορες πειθαρχικές ρυθμίσεις με αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες, ακόμα και οριστικής διαγραφής σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η ίδρυση αυτού του σώματος έχει στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται την μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και την μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες!

Παράλληλα, προχωρά στον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα Πανεπιστήμια, σε κλείσιμο τμημάτων, προωθεί περαιτέρω την ιδιωτική κατάρτιση και περιορίζει την ελευθερία επιλογής τμήματος θέτοντας νέα εμπόδια και ταξικούς φραγμούς στις σπουδές τους.

Οι φοιτητές έδωσαν οργανωμένα μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους ηχηρή απάντηση προχωρώντας σε μαζικές κινητοποιήσεις και συνεχίζουν με συσκέψεις των συλλόγων τους και επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 21 Γενάρη στις 12 μ.  στα Προπύλαια μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Ως Ομοσπονδία στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών, των μαθητών και των οικογενειών τους και καλούμε τους εργαζόμενους και τα Α’ βάθμια σωματεία να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα τους και τις ρεαλιστικές διεκδικήσεις τους, για την αναβάθμιση των σπουδών τους σε ένα Πανεπιστήμιο αντάξιο των απαιτήσεων του 21ου αιώνα.

Comments are closed.