Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης

Η Α’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Μάρτη 2022, καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία με την συμμετοχή Ρωσίας – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

Η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, της ενέργειας, της μεταφοράς εμπορευμάτων, των γεωστρατηγικών περιοχών, των μεριδίων των αγορών, πυροδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της Ευρώπης, για όλο τον κόσμο.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων, που στηρίζουν τους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με τη χώρα μας και τις ΝΑΤΟικές βάσεις να αποτελούν ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Κανένα καράβι να μην ενταχθεί και να αποτελέσει το 4ο όπλο του ΝΑΤΟ και των εφοπλιστικών συμφερόντων, για τον ανεφοδιασμό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Οι ναυτεργάτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες, απαιτούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής των συναδέλφων μας.

Επιβάλλεται διαρκή επαγρύπνηση και αποτελεί επιτακτική ανάγκη, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, τα σωματεία να δυναμώσουμε τον αγώνα και να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Συντονίζουμε τη δράση μας με τα συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική – Απεργία στις 6 Απρίλη, ενάντια στην ακρίβεια, για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς, να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συμβάλουν με τη μαχητική συμμετοχή τους στην επιτυχία της απεργίας, με το διεκδικητικό μας πλαίσιο αιτημάτων για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε ΣΣΕ, τις μειώσεις σε μισθούς – οργανικές συνθέσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας, τον πολύμηνο εγκλωβισμό των ναυτεργατών στα ποντοπόρα καράβια, την εξάπλωση ασθενειών και ατυχημάτων, την φορολογία, τις δυσκολίες στην απόκτηση διπλωμάτων – πιστοποιητικών.

Διδασκόμαστε από την ιστορική διαδρομή του εργατικού, του ναυτεργατικού κινήματος, που μας διδάσκει ότι κάθε κατάκτηση αποκτήθηκε μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες. Δεν χαρίστηκε τίποτα από την εξουσία του κεφαλαίου.

Αγώνας – ρήξη – ανατροπή

Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική.

Αξίζει να αγωνιστούν λαοί, για μια κοινωνία  χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχια, εξαθλίωση, προσφυγιά, μετανάστευση, να γίνουν κυρίαρχοι και να απολαμβάνουν αυτά που παράγουν, χωρίς κανένα δυνάστη και εκμεταλλευτή στη ζωή τους.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει για πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων.

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 22 Μάη συνέντευξη τύπου έξω από το Κέντρο Υγείας

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/1/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου...

Σωματείο Εργαζομένων DEMO: Για τη δολοφονία συναδέλφισσας

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων DEMO εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή...