Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : ΌΧΙ στους φραγμούς στις σπουδές και την καταστολή

Την πανδημία φαίνεται πως βρήκε σαν  ευκαιρία η κυβέρνηση της ΝΔ για να περάσει και τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Σε μια περίοδο που τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι κλειστά και φορτωμένα με ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα, που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν για να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους.

Όλα  αυτά τα προσπερνάει η κυβέρνηση και αντί να πάρει μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές και να σταματήσει η απαξίωση των σπουδών, προχωρά σε αντιδραστικές αλλαγές που βάζουν νέους φραγμούς στους μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν.

Περιορίζει τις επιλογές τους και επισημοποιεί τα πτυχία των πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων με κριτήριο τις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς.

 Αποδεικνύεται έτσι πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών που εισάγονται στα ΑΕΙ είναι υποκριτικό αφού αυτή όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις “φρόντισαν” να υποβαθμίσουν τα σχολεία, να τα μετατρέψουν σε κέντρα εκγύμνασης δεξιοτήτων και αρένα ψυχοφθόρου ανταγωνισμού.

Με τον καθορισμό της διάρκειας της φοίτησης αποκλείονται από τη φοίτηση και το πτυχίο οι νέοι που για κοινωνικούς λόγους, επειδή εργάζονται για να τα φέρουν βόλτα, αργούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Με την αστυνομία στα πανεπιστήμια και την καταστολή πιστεύει πως γρήγορα και αποτελεσματικά θα βάλει τέρμα στις διεκδικήσεις των φοιτητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, των πανεπιστημιακών.

Δίπλα στους αντεργατικούς σχεδιασμούς για την ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και την καταστολή,  η κυβέρνηση επιταχύνει την επίθεση στα παιδιά μας, στη μόρφωσή τους, στην πρόσβασή τους στην ανώτερη εκπαίδευση.

Τους λέμε πως δεν θα τους περάσει!

Εμείς οι εργαζόμενοι δίπλα στους φοιτητές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια θα φροντίσουμε με τον αγώνα μας να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί τους σχεδιασμοί, οι φραγμοί στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Comments are closed.