Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Κάλεσμα στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη Γενάρη

     Σε μια περίοδο που τα Πανεπιστήμια  και τα σχολεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, με ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα,  η   κυβέρνηση της ΝΔ  επιλέγει να επιβάλει την αντιδραστική της πολιτική  για την Παιδεία.

     Επιλέγει να τελειώσει μια και καλή  με το λαϊκό δικαίωμα να είναι αυτή αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.

    Έτσι εντείνει τους φραγμούς για τα παιδιά της εργατικής τάξης και με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και  την καταστολή επιχειρεί να  βάλει τέρμα στις διεκδικήσεις των φοιτητών, σε κάθε αντίθετη φωνή και να  διασφαλίσει σιγή νεκροταφείου στα πανεπιστήμια.

    Μετά τους αντεργατικούς σχεδιασμούς  στην    κοινωνική  ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, σειρά παίρνουν τα παιδιά μας, η μόρφωση και η πρόσβασή τους στην ανώτερη εκπαίδευση.

    Τους λέμε πως δεν θα τους περάσει! Πως  με τον αγώνα μας, εμείς οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές θα φροντίσουμε να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί τους   σχεδιασμοί, οι φραγμοί  στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

   Δίνουμε  το παρών στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών  συλλόγων σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 21 Γενάρη  τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

  – Στις 12μ. στα Προπύλαια το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Comments are closed.