Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών : 21 Γενάρη μέρα δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν την Πέμπτη 21 Γενάρη 2021, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, στην ημέρα δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που για μια ακόμα φορά εν μέσω πανδημίας φέρνει η κυβέρνηση.

Η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στην Παιδεία δεν είναι τυχαία, έρχεται σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας, που αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία εκμεταλλεύονται οι εργοδότες και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο έπακρο, για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Οι ταξικοί  φραγμοί στην εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης, στα Πανεπιστήμια, θα δημιουργήσει το πλαίσιο που θα παράγει την ποιότητα και την ποσότητα πτυχιούχων πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων που έχει ανάγκη η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Για να εξασφαλίσουν αυτούς τους σχεδιασμούς εντείνουν την καταστολή μέσα στις σχολές και τα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση επιδιώκει με την δημιουργία  αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια, να χτυπήσει την λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων αλλά και να βάλει εμπόδια στα σωματεία να παρεμβαίνουν συλλογικά στις σχολές για τα ζητήματα που αφορούν την παιδεία. Θέλουν πανεπιστήμια-επιχειρήσεις ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να διαμορφώνουν από νωρίς την υποταγή των παιδιών της εργατικής τάξης στην ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία τους. Οι καπιταλιστές και το κράτος θέλουν “σιγή νεκροταφείου” και ενσωμάτωση του φοιτητικού και εργατικού κινήματος.

 Το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχτεί την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Ματαιοπονούν στην κυβέρνηση αν νομίζουν ότι «βρήκαν παπά» για να θάψουν τις κατακτήσεις του φοιτητικού και εργατικού κινήματος.

Ο δρόμος της ανάτασης και ανασύνταξης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος για δικαιώματα, ελευθερίες, για να ανοίξουν όλα τα πανεπιστήμια, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για να μην υπάρχουν ταξικοί φραγμοί και αποκλεισμοί στην μόρφωση περνά μέσα από τον κοινό οργανωμένο και συλλογικό αγώνα.

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
  • Καμία αλλαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά για τους φετινούς υποψήφιους
  • Να αποσυρθεί η «τράπεζα θεμάτων»
  • Μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση
  • Να μην συζητηθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

                                                                                     

Comments are closed.