Δευτέρα, 10 Αυγούστου

Ο χαιρετισμός του πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

image_pdfimage_print

Με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και των 20 χρόνων ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ, σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς των αγωνιστών εργαζομένων της Παλαιστίνης, του παλαιστινιακού λαού και της ηγεσίας της PLO, στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ΠΑΜΕ και στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, σε όλους τους εργαζόμενους και συμμετέχοντες στη σημερινή γιορτή.

Αυτή η επέτειος εκφράζει τους αγώνες της υπεράσπισης και υποστήριξης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ευάλωτων λαϊκών μαζών σε όλο τον κόσμο και ενσαρκώνει τις αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και τη νίκη κατά όλων των μορφών αδικίας, εκμετάλλευσης και τυραννίας για την απόκτηση κοινωνικής δικαιοσύνης, προόδου, δημοκρατίας και απελευθέρωσης από τους περιορισμούς των δυνάμεων της αποικιοκρατίας και της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης.

Η συνεχόμενη αντίσταση του λαού μας στα πάτρια εδάφη του και ο νόμιμος και δίκαιος αγώνας του για την υπεράσπιση της εθνικής του αξιοπρέπειας και τη διαφύλαξη των Άγιων Τόπων, των χριστιανών και μουσουλμάνων, κυρίως στα Ιεροσόλυμα και την αντιμετώπιση των απεχθών εγκλημάτων του Ισραήλ, της δύναμης κατοχής, η οποία αποτελεί πηγή αυξανόμενης τρομοκρατίας σε αυτόν τον κόσμο και η οποία υποστηρίζεται από την πολιτική της διοίκησης του ακραίου θρησκευτικού και εθνικού δικαιώματος στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ και την αντιμετώπιση των αποικιακών οικισμών και της πολιτικής προσάρτησης παράνομων περιοχών. Το δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμα του λαού μας για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, για την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων με βάση την απόφαση 194 του ΟΗΕ, όπως και την ίδρυση ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βασισμένο στη λύση των δύο κρατών και σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, ελπίζουμε ότι οι φίλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα αναγνωρίσουν το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος όπως προτείνουν τα Κοινοβούλιά τους.

Η πρόταση του προέδρου Αμπάς στη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, με βάση τη λύση των δύο κρατών, που στηρίζεται στην πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης υπό την αιγίδα κρατών απελευθερωμένων και ανεπηρέαστων από τους εκβιασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών και την απροκάλυπτη προκατάληψή τους όσον αφορά το Ισραήλ, δηλαδή τη διαιώνιση της ιστορικής αδικίας, αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος να αποτραπεί η αποικιοκρατική, ρατσιστική πολιτική της ισραηλινής κατοχής και των παράνομων αποφάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ιερουσαλήμ και τα Υψίπεδα του Γκολάν. Αναμένεται σύντομα και η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, ως επιβράβευση του Ισραήλ για τη συνέχιση της κατοχής και καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή.

Η φημολογούμενη “Συμφωνία του Αιώνα” από τις ΗΠΑ για την εκκαθάριση του παλαιστινιακού ζητήματος πρέπει να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο και συγκεκριμένα από την πολιτική θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας έτσι ώστε να αποτραπούν οι παράνομες φιλοδοξίες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα Βαλκάνια και τη Λατινική Αμερική έτσι ώστε να λάβει τέλος η πολιτική ηγεμονία των ΗΠΑ.

Να είστε σίγουροι, σύντροφοι και φίλοι, ότι η ισραηλινή κατοχή και οι φυλετικές διώξεις θα εκλείψουν κάποια στιγμή και θα ανατείλει ο ήλιος της ελευθερίας, χάρη στην αντίσταση και τη βούληση του λαού μας, αλλά και την αλληλεγγύη του αδελφού ελληνικού λαού και όλων των λαών που παλεύουν για τη Δικαιοσύνη, την ειρήνη και την πρόοδο στη Γη.

Σίγουρα όλοι μαζί θα νικήσουμε το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ που κατέχει τα πάτρια εδάφη μας από την ημέρα της Νάκμπα (καταστροφής) το 1948, πριν 71 χρόνια.

Μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και το πανανθρώπινο δικαίωμα των λαών για αυτοδιάθεση.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών!

Ζήτω ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία!

Ζήτω η ελληνοπαλαιστινιακή φιλία!

 

Comments are closed.