Μήνυμα Αλληλεγγύης ΠΕΟ με την απεργία που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 9 Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις

Το Γενικό Συμβούλιο της  ΠΕΟ εκφράζει την ταξική  αλληλεγγύη των εργαζομένων της Κύπρου στη γενική πανελλαδική  απεργία που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 9 Νοεμβρίου και στις δίκαιες διεκδικήσεις της απεργίας  για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για συλλογικές συμβάσεις που εγγυώνται σταθερή εργασία με δικαιώματα,  για ρεύμα και φθηνά βασικά αγαθά για τους εργαζόμενους. Η εθνική απεργία αποτελεί κορύφωση των αγώνων σε πολλούς κλάδους.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος βαθαίνει ακόμη περισσότερο την καπιταλιστική  κρίση, η ανεργία και ο πληθωρισμός  οδηγούν σε απότομη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης εκατομμυρίων εργαζομένων που υποφέρουν από το ψηλό κόστος ζωής,  τους χαμηλούς μισθούς και την ενεργειακή φτώχεια.

Οι μισθοί όχι μόνο παραμένουν στάσιμοι αλλά με πρόσχημα  την κρίση σε πολλές περιπτώσεις μειώνονται. Την ίδια ώρα διευρύνονται οι επιθέσεις ενάντια στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την συλλογική δράση. 

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και  οι ευάλωτες ομάδες είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ευνοούν  την  αύξηση των κερδών του  κεφαλαίου και εντείνουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές αντιθέσεις.  

Στην Κύπρο όπως και στον  υπόλοιπο κόσμο οι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και των επιθέσεων του κεφαλαίου που έχουν οδηγήσει στην συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. H ΠΕΟ συνεχίζει τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και πριν λίγες μέρες πραγματοποίησε μαζική κινητοποίηση ενάντια στην απορρύθμιση της εργασίας και την προστασία  των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,  για μέτρα στήριξης της κοινωνίας από την ακρίβεια και για πλήρη επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

Η επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εργασίας είναι ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους,  και η αλληλεγγύη και οι ταξικοί αγώνες είναι η απάντηση στις  πολιτικές της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης που οδηγούν τους λαούς στην εξαθλίωση και την φτωχοποίηση.

Εκ μέρους της ΠΕΟ επαναλαμβάνουμε την σταθερή   αλληλεγγύη και την στήριξη των εργαζομένων της Κύπρου στους  αγώνες που καθημερινά δίνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι με μπροστάρη το ταξικό κίνημα του ΠΑΜΕ και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας.

 

 

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...