Μαχητική Κινητοποίηση των Εργαζομένων στο Μετρό του Παρισιού

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Παρισιού (RATP) με μια μαζική και μαχητική κινητοποίηση το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Νοέμβρη «υποδέχτηκαν» στα γραφεία της εταιρείας τον νέο επικεφαλής της RATP, πρώην Πρωθυπουργό Jean Castex στην πρώτη του μέρα στη νέα του θέση. Με την κινητοποίηση τους οι εργαζόμενοι απαίτησαν συνάντηση για τους μισθούς και τις συνθήκες στο μετρό.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Παρισιού βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και απεργίες από τις 10 Νοέμβρη διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς. Ταυτόχρονα καθημερινές είναι οι καταγγελίες εργαζομένων και επιβατών για συμφόρηση και μεγάλο συνωστισμό στους συρμούς ενώ η διοίκηση της RATP ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει από 1η Γενάρη σε αύξηση της τιμής του εισιτηρίου κατά 26%.

Οι εργαζόμενοι μπήκαν κατά εκατοντάδες στα γραφεία της εταιρείας ζητώντας να συναντηθούν με τον Jean Castex φωνάζοντας «Κατέβα κάτω» και «Δώσε απαντήσεις στους εργαζόμενους»

 

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...