Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές 13 συνδικαλιστών στην Μασσαλία

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις προσαγωγές 13 συνδικαλιστών του κλάδου ενέργειας που πραγματοποίησε η αστυνομία την Δευτέρα 17 Απρίλη στην Μασσαλία.

Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν το διάγγελμα Μακρόν, συνδικάτα και εργαζόμενοι σε όλη την Γαλλία πραγματοποιούσαν πολύμορφες μαζικές δραστηριότητες. Στην Μασσαλία το τοπικό συνδικάτο ενέργειας προχώρησε σε συμβολική κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφέρειας όπου έριξαν στον δρόμο μετρητές ρεύματος-φυσικού αερίου και άναψαν ένα καπνογόνο, καταγγέλλοντας την ενεργειακή ακρίβεια. Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 13 συνδικαλιστών του Συνδικάτου Ενέργειας, 5 γυναικών και 8 ανδρών, μιλώντας για «έκρηξη» στο σημείο της κινητοποίησης, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της περιοχής.

Στις συλλήψεις απάντησε άμεσα το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας καλώντας σε επιτόπου κινητοποίηση και διαμαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση. Κάτω από την πίεση της μαζικής κινητοποίησης αφέθησαν ελεύθεροι οι 12 από τους 13 συνδικαλιστές, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κρατική καταστολή εναντίον των εργαζομένων και του λαού της Γαλλίας. Ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι ένα ακόμα δείγμα του φόβου και της αδυναμίας της εξουσίας των λίγων, απέναντι στην μαζική, συλλογική δράση και τον αγώνα της εργατικής τάξης.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλλίας!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

Περισσότερα

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...

Αλληλεγγύη στους εργάτες της Ιταλίας και στην Απεργία της 26 Μάη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Ιταλίας και το συνδικάτο  USB...

Συλλυπητήριo Μήνυμα στους Εργαζόμενους της Ιταλίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο συνδικάτο USB και όλους τους εργαζόμενους της...