Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές 13 συνδικαλιστών στην Μασσαλία

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις προσαγωγές 13 συνδικαλιστών του κλάδου ενέργειας που πραγματοποίησε η αστυνομία την Δευτέρα 17 Απρίλη στην Μασσαλία.

Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν το διάγγελμα Μακρόν, συνδικάτα και εργαζόμενοι σε όλη την Γαλλία πραγματοποιούσαν πολύμορφες μαζικές δραστηριότητες. Στην Μασσαλία το τοπικό συνδικάτο ενέργειας προχώρησε σε συμβολική κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφέρειας όπου έριξαν στον δρόμο μετρητές ρεύματος-φυσικού αερίου και άναψαν ένα καπνογόνο, καταγγέλλοντας την ενεργειακή ακρίβεια. Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 13 συνδικαλιστών του Συνδικάτου Ενέργειας, 5 γυναικών και 8 ανδρών, μιλώντας για «έκρηξη» στο σημείο της κινητοποίησης, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της περιοχής.

Στις συλλήψεις απάντησε άμεσα το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας καλώντας σε επιτόπου κινητοποίηση και διαμαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση. Κάτω από την πίεση της μαζικής κινητοποίησης αφέθησαν ελεύθεροι οι 12 από τους 13 συνδικαλιστές, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κρατική καταστολή εναντίον των εργαζομένων και του λαού της Γαλλίας. Ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι ένα ακόμα δείγμα του φόβου και της αδυναμίας της εξουσίας των λίγων, απέναντι στην μαζική, συλλογική δράση και τον αγώνα της εργατικής τάξης.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλλίας!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ σε αγωνιστικό κλίμα με αισιοδοξία...

2η ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ...