Τρίτη, 9 Μαρτίου

Καταγγελία του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής για την εργολαβική εταιρεία INVITE AE

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Συνέλευση των εργαζομένων στη τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» διότι η εργολαβική εταιρεία INVITE Α.Ε. συνεχίζει τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» απασχολούνται εργαζόμενοι από δύο εργολαβικές εταιρείες την INVITE Α. Ε. και την ISS.

Στη Συνέλευση συμμετείχαν εργαζόμενοι και από τις δύο εργολαβικές εταιρείες και αποφάσισαν ομόφωνα πως σε περίπτωση που μέχρι την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου δεν καταβληθούν κανονικά όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της INVITE θα προχωρήσουν από κοινού και σε ένδειξη αλληλεγγύης σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας, αρχίζοντας από τη Δευτέρα 8/2.

Στην συζήτηση που ακολούθησε παρευρέθηκε αντιπροσωπία του Συνδικάτου μας καθώς και του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων νομού Αττικής στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και καταγγέλλει απερίφραστα την εταιρεία INVITE Α.Ε. διότι συνεχίζει τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων της.

Η εταιρεία INVITE Α.Ε. απασχολεί εργαζόμενους στις τεχνικές υπηρεσίες πολλών νοσοκομείων εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και αυτό του «Ευαγγελισμού» του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Ελλάδας και μάλιστα νοσοκομείου αναφοράς.

Ακόμα και η γραπτή δέσμευση του ιδιοκτήτη της INVITE Α.Ε. μέσω e-mail ότι οι μισθοί θα καταβάλλονται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αν και παράνομη διότι δεν προβλέπεται από τις περισσότερες συμβάσεις, δεν υλοποιείται.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά το πόσο έχουν ξεσαλώσει οι εργοδότες μέσα στους χώρους δουλειάς που καταπατούν ακόμα και τα αυτονόητα. Αξιοποιούν τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, οι ίδιες κυβερνήσεις που κρατάνε όχι μόνο υποστελεχωμένους και αποδυναμωμένους, αλλά επί της ουσίας ανενεργούς όλους τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως το ΣΕΠΕ.

Την καταγγελία αυτή του Συνδικάτου μας συνυπογράφουν επίσης, το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας που στηρίζουν επίσης την απόφαση των συναδέλφων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Comments are closed.