Η Ένωση Προσωπικού Σταθμού Παραγωγής ΔΕΗ ΑΗΣ Κερατέας – Λαυρίου καταδικάζει την απόλυση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

Την άδικη και εκδικητική απόλυση του Δαμασκηνού (Μάη) Μέντη, προέδρου της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής», καταγγέλλει στους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής η διοίκηση Ε.Π.Σ.Π ΔΕΗ ΑΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ- ΛΑΥΡΙΟΥ.

Παράλληλα «καλεί τους εργαζόμενους του εργοστασίου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση για την Τετάρτη 17 Ιούλη και να υπερασπιστούν τον συνάδελφο τους, κάτι που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν και το έχουν αποδείξει και στο παρελθόν».

Η ΕΠΣΠ ΔΕΗ ΑΗΣ Κ-Λ συμπαραστέκεται στον συνάδελφο ΜΕΝΤΗ και συμμετέχει σε όποια κινητοποίηση αποφασίσει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής αναφέρει τα εξής:

«Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου που δουλεύει στην επιχείρηση “Αφοί Βλάχου” έγινε στόχος της εργοδοσίας για τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και δράση καθώς ήταν πρωτοπόρος εργάτης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τον πρόεδρό της καθώς και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση σε κάθε εργασιακό χώρο. Καλούμε την εργοδοσία της επιχείρησης να πάρει πίσω την εκδικητική απόλυση – συνδικαλιστική δίωξη καθώς και να εφαρμόσει όλα όσα έχει συμφωνήσει το προηγούμενο διάστημα και επέβαλαν οι συνάδελφοι με τον αγώνα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του εργοστασίου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση για την Τετάρτη 17 Ιούλη και να υπερασπιστούν τον συνάδελφό τους, κάτι που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν και το έχουν αποδείξει και στο παρελθόν. Τέλος, καλούμε όλα τα ταξικά συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς του κινήματος να δείξουν την αλληλεγγύη τους ώστε να γυρίσει πίσω στη δουλειά του ο συνάδελφός μας και να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας».

«Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της εταιρείας «Αφοί Βλάχου» που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία τη Τετάρτη 17/7/2019, για την επαναπρόσληψη ενοικιαζόμενου εργαζόμενου, και μέλους της Σωματειακής Επιτροπής της επιχείρησης», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο φάρμακο, καλώντας «την εργοδοσία να πάρει άμεσα πίσω την απόλυση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ