Για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ απευθύνεται στην Εργατική Τάξη που ζει στη χώρα μας ανεξάρτητα αν είναι ελληνικής ή αλλοδαπής καταγωγής, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα που πιστεύει ή το χρώμα του προσώπου.

Ο Ρατσισμός είναι φαινόμενο που σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, όπως τώρα, αξιοποιείται, θεριεύει και παίρνει νέες διαστάσεις. Από τη μια όλο και περισσότεροι λαοί αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις χώρες τους εξ αιτίας των πολέμων, της φτώχειας, της τρομοκρατίας, της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής πολιτικής και από την άλλη κομμάτια της εργατικής τάξης, στις χώρες υποδοχής, ποτίζονται με το δηλητήριο του ρατσισμού για να στραφούν ενάντια στα ταξικά τους συμφέροντα.

 

Η ευθύνη της τρικομματικής κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν τις επιχειρήσεις «ανακατάληψη των πόλεων», «Ξένιος Ζευς», συλλήψεις και απελάσεις μεταναστών είναι τεράστιες και είναι εκ του πονηρού τα καλέσματα τους, για την πάταξη των φαινομένων του ρατσισμού. Στηρίζουν το σύστημα που γεννά τις διακρίσεις, βάζουν πλάτη στην ταξική εκμετάλλευση

Καλλιεργούν σκόπιμα τη θολούρα για τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα κατηγορώντας ως υπεύθυνους τους μετανάστες

Οι μετανάστες και πρόσφυγες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αποτελούν φτηνή εργατική δύναμη, σκληρά εκμεταλλευόμενη, που αξιοποιείται από βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους , τραπεζίτες για να πιέσουν όλους τους εργαζόμενους και να περιορίσουν τα δικαιώματα τους. Η πλουτοκρατία τους θέλει εδώ, τους θέλει σε όλες τις χώρες, αλλά τους θέλει χωρίς δικαιώματα και με σκυμμένο κεφάλι.

Για το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι και ήταν καθαρό πως φαινόμενα όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, οι φυλετικές διακρίσεις θα καταργηθούν ταυτόχρονα με την ταξική εκμετάλλευση. Γι αυτό ο αγώνας μας είναι καθημερινός, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους κατοικίας, στις γειτονιές, στα νοσοκομεία, τα σχολεία.

Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα. Μας ενώνει ο αντίπαλος που θέλει να μας φορτώσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης για να γλυτώσει τα κέρδη της η πλειοψηφία. Μας ενώνει η γνώση ότι ο ρατσισμός είναι ένα σκαλοπάτι για να περνάει πιο εύκολα το συνολικό χτύπημα στην εργατική τάξη και το τσάκισμα της πρωτοπορίας του εργατικού κινήματος.

Δίνουμε ενιαία τη μάχη κόντρα στον κοινό αντίπαλο που έχουμε. Αποστομώνουμε τις φασιστικές ομάδες που έχουν σημαία τους το ρατσισμό.

Καλούμε τους μετανάστες να οργανωθούν στα συνδικάτα και να δυναμώσουν τον ταξικό αγώνα. Μαζί με τους έλληνες συναδέλφους τους να παλέψουν

Ένας για όλους και όλοι για έναν

Η Γραμματεία Μεταναστών

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...