Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής : Για τα πρόστιμα σε εργαζόμενους που βρέθηκαν στην παρέμβαση του ΕΚΛ-ΑΑ για τον ξυλοδαρμό του Ταχυμεταφορέα στην Γεν. Ταχυδρομική στα Γλυκά Νερά.

image_pdfimage_print

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Η Διοίκηση του ΕΚΛ-ΑΑ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και τελικά την επιβολή προστίμων σε συναδέλφους μέλη των Σωματείων της δύναμής μας που βρέθηκαν στην παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής και το ΣΕΤΤΑ,για τον ξυλοδαρμό Ταχυμεταφορέα από την εργοδοσία της Γεν. Ταχυδρομικής του καταστήματος των Γλυκών Νερών.

Συγκεκριμένα,μετά το τέλος της παρέμβασης των Συνδικάτων,ομάδα Δίας, θυμίζοντας ασφαλίτες άλλων μαύρων εποχών, στοχοποίησανσχεδιασμέναδύο συναδέλφους20 χρονών,  τους παρακολούθησαν και καθώς κατευθύνονταν για να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό τους, τους σταμάτησαν και ασκώντας τρομοκρατία, με το όπλο του εκφοβισμού του προστίμου των 300 ευρώ, τους απαγόρευσαν  να κάνουν  οποιαδήποτε κλήση από το κινητότους και ζητώντας τους να ανοίξουν τις τσάντες τους για να δουν αν έχουν κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο ακόμα κ όπλο!και αφού πρώτα τους άσκησαν λεκτική επίθεση για το τί «δουλειά» είχανεκεί, τελικά  τους επέβαλαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Μεγάλα ερωτηματικά όμως γεννά το γεγονόςότι την ώρα που τους σταμάτησε η πρώτη ομάδα Δίας,  σε λίγα δευτερόλεπτα κατέφθασαν άλλες δύο ομάδεςκαι άλλα δύο περιπολικά, κάτι που δείχνει περίτρανα τον σχεδιασμό από τις αστυνομικές δυνάμεις να απομονώσουν, να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν τελικά πρόστιμο,θέλοντας ξεκάθαρα να χτυπήσουν την συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων και την αλληλεγγύη που έδειξαν στον εργαζόμενο που ξυλοκοπήθηκε από την εργοδοσία.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση των Συνδικάτων ήταν ολιγομελής με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την δημόσια υγεία και ακόμη ότι ο ένας από τους δύο συναδέλφους είναι δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ και οι δύο βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση.

Θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη την συγκεκριμένη επιχείρηση και τον σχεδιασμό των αστυνομικών δυνάμεων, όπου αντί να δείξουν το μίσος τους στον προϊστάμενο της Γεν Ταχυδρομικής που ξυλοκόπησε τον συνάδελφοκαταφέρθηκανεναντίον δύο  νεαρών παιδιών που πήγαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν έχει απαγορεύσει την συνδικαλιστική δράση και για ποιο λόγο πολλαπλές αστυνομικές δυνάμεις με σχεδιασμό περίμεναν να τελειώσει η παρέμβαση των συνδικάτων για να «τιμωρήσουν» τους συναδέλφους, πουκάνοντας χρήση των συνδικαλιστικών ελευθεριώνπήραν μέρος στην συγκεκριμένη παρέμβαση για να δείξουντην αλληλεγγύη τους σε ένα τόσο σοβαρό, από κάθε άποψης, ζήτημα όπως αυτό του ξυλοδαρμού εργαζόμενου.

Επίσης, καλούμε άμεσα να παρθούν πίσω τα πρόστιμα των συναδέλφωνμας οι οποίοι νομιμότατααπό κάθε άποψη (εκτός και αν έχετε απαγορεύσει την συνδικαλιστική δράση) και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας παραβρέθηκαν στην παρέμβαση των συνδικάτων μας.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής να μην συνεχίσουν σε αυτήν την Ρότα, η συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνει στο γύψο. Να είναι σίγουροι ότι ταξικό κίνημα, δεν θα το αποτρέψειούτε η επιβολή προστίμων ούτε και όποια άλλη μορφή τρομοκρατίας, από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού. Ο λαός να είστε βέβαιοι δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΕΚΛ-ΑΑ την Πέμπτη 14 Γενάρη 2020 στο ΑΤ Γλυκών Νερών στις 10:30 το πρωί.

 

Comments are closed.