Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου

Επιχειρησιακά Σωματεία στον Όμιλο Φιλίππου : Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας ΜΙΜΙΚΟΣ

Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων στον όμιλο Φιλίππου καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας ΜΙΜΙΚΟΣ (HQF) που υποχρέωσαν σε εργάσιμες ημέρες τους εργαζόμενους να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών, είτε κανονική του 2021.

Η εργοδοσία είναι υποχρεωμένη να απασχολήσει τους εργαζόμενους με το αντικείμενο εργασίας που έχουν προσληφθεί, αλλιώς πρέπει να τους αποζημιώσει οικονομικά και ασφαλιστικά, δηλαδή να πληρώσει το ημερομίσθιο και το ένσημο τους εφ όσον με δική της υπαιτιότητα, τους αρνείται εργασία.

Η εργοδοσία στην ΜΙΜΙΚΟΣ (HQF) για να δείξει το σκληρό της πρόσωπο και στην προσπάθεια της να τρομοκρατήσει την όποια αντίδραση στο μέλλον, σε συναδέλφισα που αρνήθηκε να υπογράψει άδεια άνευ αποδοχών και ζήτησε να εργαστεί, της έδωσαν τελικά εργασία που χρειάζεται συγκεκριμένη εκπαίδευση (φύλακας-σεκιούριτιι) και η οποία φυσικά δεν είναι το πόστο που απασχολείται το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Καταγγέλλουμε την όποια παρέμβαση στα εργασιακά δικαιώματα και την τρομοκράτηση των εργαζόμενων στο χώρο του εργοστασίου ΜΙΜΙΚΟΣ στην Εύβοια, αλλά και όπου αλλού στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους του ομίλου Φιλίππου.

Τα σωματεία του ομίλου Φιλίππου που υπογράφουμε στηρίζουμε τις όποιες δράσεις του κλαδικού συνδικάτου Εύβοιας και θα είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους που θα δεχτούν παρόμοιες τρομοκρατικές παρεμβάσεις στο χώρο τους.

Ο συντονισμός της δράσης όλων των επιχειρησιακών σωματείων στον όμιλο Φιλίππου είναι επιτακτικά αναγκαίος ώστε να αντιμετωπίσουμε πιο δυναμικά την συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου. Να δυναμώσει ο αγώνας για την υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις, για να καλυτερεύουν η υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία κ.α.

Comments are closed.