Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπο/λων Ξάνθης : Όχι άλλο αίμα εργατών, στο βωμό του κέρδους!

Δημοσιεύτηκε στις

Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη 30 Μάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης. Αυτή τη μέρα συνεχίζεται η δίκη για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ το 2017 με νεκρό τον  συνάδελφο Φώτη Γριβάκη.

Η αστική Δικαιοσύνη δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά όταν βγάζει παράνομη μια απεργία, αλλά εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά όταν εκδικάζει εργατικά ζητήματα ή εργατικά ατυχήματα.

Από το  2017 και δώθε έχει προστεθεί θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο ίδιο εργοστάσιο το 2020, ενώ  συνολικά στην Ξάνθη από τις αρχές του 2020 έχουν συμβεί μια σειρά εργατικά  ατυχήματα,  θανατηφόρα και μη, στο εργοτάξιο του Άκτωρα στο Δημάριο, Ντελιβεράδων στην άσφαλτο, στον Υποσταθμό της ΔΕΗ, του οικοδόμου υδραυλικού, όπως και μεταναστών Ξανθιωτών στην Αυστρία και στη Γερμανία, αλλά και ατυχημάτων στα Πλαστικά Θράκης, στη ΣΕΚΑΠ, εργαζόμενου της E-FOOD και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Καλούμε όλα τα σωματεία του νομού σε στην κινητοποίηση την Τετάρτη 30 Μάρτη στις 9π.μ. έξω από τα δικαστήρια Ξάνθης για να απαιτήσουμε την άμεση δικαίωση της οικογένειας του θύματος αλλά και της εργατικής τάξης του Νομού μας.

Κλιμακώνουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην γενική απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Όχι άλλο αίμα εργατών, στο βωμό του κέρδους!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Με αγώνα θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. 24ωρη απεργία στο έργο του Ελληνικού 14 Ιούλη

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 24ΩΡΗ...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Καταγγέλλουμε την καταστολή και τη βία των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών και εργαζομένων

Η κυβέρνηση καταφεύγει στην αστυνομική βία και καταστολή, στο ξυλοφόρτωμα φοιτητών και εργαζομένων για...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ακόμη ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, καταγγέλλει το νέο έγκλημα με νεκρό έναν...