Τρίτη, 9 Μαρτίου

Ένωση Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης : Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουν τα παιδιά μας

Επίθεση εφ‘ όλης της ύλης από την κυβέρνηση της ΝΔ στα δικαιώματα μας, στις ζωές, στο μέλλον των παιδιών μας. Παράλληλα με τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω, προχωράει σε σαρωτικές αλλαγές και στην εκπαίδευση. Μπάζει την αστυνομία  στις σχολές των παιδιών μας αντιμετωπίζοντάς τα ως εγκληματίες. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Με τα Πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο κλειστά,  γυμνάσια  – λύκεια κλειστά, δημοτικά – νηπιαγωγεία να έχουν ανοίξει όπως έκλεισαν, με γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές στο έλεος της πολιτικής που τα πάντα τα μετρά με γνώμονα το ΚΟΣΤΟΣ – ΟΦΕΛΟΣ, η κυβέρνηση δίνει απλόχερα 30 εκατ. ευρώ για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας από την μια, αλλά δεν μπορεί να δώσει χρήματα για την αποσυμφόρηση των τάξεων στα σχολεία που τα άνοιξε χωρίς να πάρει κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην ολοκλήρωση των σπουδών. Αγνοεί προκλητικά εδώ και μήνες τα δίκαια αιτήματα μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών για σχολεία και σχολές ανοιχτές και ασφαλείς που θα μορφώνουν και δεν  θα εξοντώνουν.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά αυτό που από την αρχή την πανδημίας σωματεία σε όλη τη χώρα έχουμε τονίσει, ότι η πανδημία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την εργοδοσία για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αυτή είναι η επόμενη μέρα που οραματίζονται για τα παιδιά μας, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, χωρίς ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς δικαιώματα και υποταγμένη.

   Το σωματείο μας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνουν τα παιδιά μας. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Comments are closed.