Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων : 17 – 31 Οκτώβρη Ψηφίζουμε στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

0

17 Οκτώβρη – 31 Οκτώβρη 2021
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Στον αγώνα της ζωής μας, ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ η απάντησή μας

Οι εργαζόμενες-οι στα σούπερμαρκετ, τις αποθήκες, τα e-shop,
τα πολυκαταστήματα, τα εμπορικά κέντρα (mall), τα βιβλιοπωλεία, σε κάθε μικρό ή μεγάλο
εμπορικό κατάστημα

 Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας – τις δικές μας ανάγκες
 Ψηφίζουμε στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
 Δυναμώνουμε την οργάνωση μας
 Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας
 Στηρίζουμε τη Δ.Α.Σ.Ε.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είναι η δική μας δύναμη, “ασπίδα” των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου

Μπορεί να διεκδικήσει όλα όσα έχουμε ΤΩΡΑ ανάγκη! Να παλέψει για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας στην οποία θα κατοχυρώνονται για όλους τους εμποροϋπαλλήλους ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου με σταθερό ωράριο – χωρίς ευέλικτα ωράρια και δουλειά τις Κυριακές –μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονιών, την προστασία της μητρότητας.
Μπορεί με τους αγώνες του να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τη ζωή μας & περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση!
Μπορεί να δυναμώσει την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργαζομένων! Η πρόσφατη πείρα από τη νίκη των εργαζομένων στην “e-food” δείχνει την αξία να στηρίζονται οι αγώνες που οργανώνουν τα σωματεία από όλους εμάς!
Μπορεί να οργανώσει αγώνες για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Σήμερα υπάρχουν δυνατότητες για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες των εργαζομένων.

Εμπόδιο είναι η ανάγκη των εργοδοτών για όλο & περισσότερα κέρδη.

Μπορεί με καλύτερους όρους να οργανώσει και να συντονίσει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων απέναντι στην εργοδοσία, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.
 Μπορεί να πρωτοστατήσει για να συγκροτηθούν νέα σωματεία σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σε σουπερμάρκετ και πολυκαταστήματα. Να δυναμώσει παντού η οργάνωση των εργαζομένων.
Μπορεί να συμβάλλει στον συντονισμό με άλλα κλαδικά κι επιχειρησιακά σωματεία, την κοινή δράση απέναντι στον κοινό εχθρό: Τις κυβερνήσεις & την εργοδοσία. Κοινό αγώνα για την εξασφάλιση σύγχρονων δικαιωμάτων για όλους.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων (Δ.Α.Σ.Ε.) είναι το ψηφοδέλτιο που εμπιστεύονται χρόνια οι εμποροϋπάλληλοι και την αναδεικνύουν με απόλυτη πλειοψηφία στη διοίκηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Είναι η παράταξη που

Μπήκε από την πρώτη στιγμή μπροστά στις εκατοντάδες παρεμβάσεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μέσα σε συνθήκες πανδημίας για να μην βάλει κανένας εργαζόμενος σε κίνδυνο την υγεία του, να παρθούν μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς.
Πρωτοστάτησε με όλες τις δυνάμεις της για να οργανωθούν οι ημέρες δράσης, οι συνεντεύξεις τύπου, οι παρεμβάσεις στα super market και τις αποθήκες, ώστε να γίνει γνωστή σε όλους η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους εργασίας, να γίνουν γνωστά τα πρωτόκολλα της διασποράς που εφαρμόζει η εργοδοσία από το 1ο κύμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα.
Έσπασε και το κλίμα φόβου που προσπάθησε να επιβάλλει η εργοδοσία, αλλά και την ανοχή & αναμονή που καλλιεργούσε «για όταν τελειώσει η πανδημία».
Διεκδίκησε να εξασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων, να δοθούν άδειες, να έχουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Προειδοποίησε ότι τα μέτρα που έπαιρνε η κυβέρνηση αξιοποιώντας τη διαχείριση της πανδημίας έρχονται για να μείνουν. Είναι μέτρα που η μεγαλοεργοδοσία επιθυμεί να νομοθετηθούν εδώ και χρόνια.
 Οργάνωσε τις μαχητικές παρεμβάσεις για να μην περάσουν οι απολύσεις στο Πλαίσιο, όπως κι έγινε, να δοθούν οι άδειες στους εμποροϋπαλλήλους σε επιχειρήσεις που οι εργοδότες έβαζαν εμπόδια αλλά και να σταματήσουν να ροκανίζονται άδειες εργαζομένων από τους εργοδότες, να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι με αναστολή σύμβασης στα Attica. Οργάνωσε τις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία που απολύει εγκύους στο mati-mati, που στερεί τις φοιτητικές άδειες στα pop air, στο κάτεργο Jumbo που οι συμβάσεις έχουν ημερομηνία λήξης και οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, παρεμβάσεις στις αποθήκες Celestino, που η εντατικοποίηση και οι συνθήκες εργασίας σακατεύουν τους συναδέλφους και τους οδηγούν σε μια σειρά εργατικά ατυχήματα, στην εργασία μέσω δουλεμπορικών, όπως στο Πλαίσιο, στη διεύρυνση του ωραρίου 7:00 με 21:30 των Lidl και των άλλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, στην «ενδιάμεση βάρδια» στον Σκλαβενίτη & την 6ήμερη εργασία στα MediaMarkt. Έδωσε αγώνα για να μην είμαστε οι εργαζόμενοι στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα όλη μέρα στο δρόμο από την επιβολή «σπαστού ωραρίου», όπως και σε πολλά καταστήματα της Αττικής.

 Οργάνωσε την αλληλεγγύη σε ανέργους συναδέλφους μας, για να μη μείνει κανένας μόνος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
 Πήρε πρωτοβουλίες γύρω από ζητήματα της τηλεκπαίδευσης και τις επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών μας. Αναδείχθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για ολόπλευρη δωρεάν μόρφωση των παιδιών μας. Οι δυνάμεις της πρωτοστάτησαν στους αγώνες μέσα στους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων.
 Στήριξε την καμπάνια της ΟΓΕ ”Λάστιχο ωράρια – λάστιχο ζωή”, που αποκάλυψε ότι η «εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» του κράτους και της ΕΕ είναι ένα κάλπικο επιχείρημα για την εργασιακή ζούγκλα που επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις και στη ζωή της γυναίκας εμποροϋπαλλήλου.
 Οργάνωσε συζητήσεις για την εργοδοτική και κρατική βία απέναντι στις γυναίκες εμποροϋπαλλήλους που αποτυπώνεται σε μια σειρά νόμους, μέρος των οποίων εφαρμόζουν οι εργοδότες στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

 Έδωσε από κοινού αγώνες με τους αυτοαπασχολούμενους του εμπορίου, με συσκέψεις, συζητήσεις και παρεμβάσεις που ανέδειξαν την ανάγκη της συμμαχίας γύρω από ζητήματα ωραρίου, της Κυριακής αργίας, της ακρίβειας.
 Στήριξε τις κοινές πρωτοβουλίες και δράση με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας για το μεγάλο μέτωπο του ωραρίου και την απελευθέρωση της εργασίας την Κυριακή.
 Ανέδειξε πολύμορφα την ανάγκη για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο για κάθε εμποροϋπάλληλο. Πρωτοστάτησε καλλιεργώντας την ανάγκη συλλογικής δράσης κόντρα στη λογική της ατομικής ευθύνης γύρω από ζητήματα επιβίωσης, μόρφωσης, υγείας, πρόνοιας, που διαμορφώνουν το κράτος και οι εργοδότες ως τρόπο σκέψης και στάσης ζωής.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουμε αποκτήσει πείρα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ανάγκη από ένα σωματείο μαζικό – δυνατό – ταξικό που θα συνεχίσει να οργανώνει την αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν κράτος και εργοδότες. Ένα σωματείο που θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις του για να οργανωθούν αγώνες για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς!!

Αποφασιστικά, όλοι μαζί να δράσουμε ώστε:

 Να μην μείνει κανένας εμποροϋπάλληλος μόνος του, μακριά από τον Σύλλογο, μακριά από τους αγώνες. Να αντιταχθούμε όλοι στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, στα ατέλειωτα 10ωρα και 12ωρα, στα σπαστά ωράρια, στη δουλειά τις Κυριακές, στην απλήρωτη εργασία. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα ώστε να μείνουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι στα χαρτιά!
 Να οργανώσουμε μαζικούς αγώνες ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας. Κανένα σπίτι συναδέλφου να μην στερηθεί βασικά αγαθά επιβίωσης, τη σίτιση, το νερό , το ρεύμα, τη θέρμανση!

 Να απαιτήσουμε την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις και δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση. Να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σε μια περίοδο που οι εργοδότες, από τη δική μας δουλειά, μπούκωσαν στα κέρδη – όπως για παράδειγμα η εκτίναξη των τζίρων στα σούπερ μάρκετ μέσα στην πανδημία.
 Στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας από την πανδημία, καθολικό & ασφαλή εμβολιασμό για όλους. Αποκλειστικά δημόσια & δωρεάν περίθαλψη. Ο εμβολιασμός Να μην αποτελεί αφορμή για απολύσεις & διαχωρισμούς.

Σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να διατηρήσουμε τη δουλειά μας, να κάνουμε θυσίες για να πάνε καλά τα κέρδη των επιχειρήσεων, απαντάμε :

Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ 17-31 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εκλογικό Κέντρο (ΕΚ) ΣΕΑ – Αγίας Φιλοθέης 5Β, Πλ. Μητροπόλεως (γραφεία ΣΕΑ)
 Κυριακή 17 & 24 /10, 10:00 – 18:00
 Δευτέρα 18 & 25 /10, 13:00 – 21:00
 Τρίτη 19 & 26 /10, 10:00 – 18:00
 Τετάρτη 20 & 27 /10, 13:00 – 21:00
 Πέμπτη 21 & 28 /10, 10:00 – 18:00
 Παρασκευή 22 & 29 /10, 10:00 – 18:00
 Σάββατο 23/10, 10:00 – 18:00

ΕΚ Κυψέλης – Πατησιών – Πατησιών 252, Στέκι Νέων Εργαζομένων
 Κυριακή 17/10, 10:00 – 18:00
 Δευτέρα 18/10, 10:00 – 18:00

ΕΚ Μεταμόρφωσης – Έναντι Praktiker Μεταμόρφωσης
 Δευτέρα 25/10, 10:00 – 18:00

ΕΚ River West – Λεωφ. Κηφισού 98, Αιγάλεω
 Τρίτη 26/10, 09:30 – 17:30

ΕΚ Mall Athens – Α. Παπανδρέου 25, Μαρούσι
ΕΚ Αγ. Δημητρίου – Metro Mall – Λ. Βουλιαγμένης 276
 Παρασκευή 22/10, 09:30 – 17:30

ΕΚ Εκπτωτικού Χωριού – Οικ. τετρ. Ε71 Γυαλού, Σπάτα
 Παρασκευή 29/10, 09:30 – 17:30

ΕΚ Γλυφάδας – Ποσειδώνος & Σ. Καράγιωργα 22
 Δευτέρα 25/10, 09:30 – 17:30

ΕΚ Πετραλώνων – Κοίλης 13
 Τετάρτη 20/10, 10:00 – 18:00

ΕΚ Avenue – Λ. Κηφισίας 41-47, Μαρούσι
 Τετάρτη 27/10, 09:30 – 17:30

ΕΚ Ελληνικού – Βοσπόρου 24, Γραφεία Σωματείου Praktiker Hellas
 Πέμπτη 21/10, 12:00 – 20:00

ΕΚ Περιστερίου – Θεοφράστου & 40 Εκκλησιών, Παράρτημα Συλλόγου
 Σάββατο 23/10, 10:00 – 18:00
 Κυριακή 24/10, 10:00 – 18:00

ΕΚ Μενιδίου – Δεκελείας 42, Παράρτημα Συλλόγου
 Κυριακή 24/10, 10:00 – 18:00

ΕΚ Καλλιθέας – Αραπάκη 69
 Τετάρτη 27/10, 10:00 – 18:00

ΕΚ Ιλίου – Μενελάου 33 & Χρυσηίδος, Παράρτημα Συλλόγου
 Σάββατο 30/10, 10:00 – 18:00
 Κυριακή 31/10, 10:00 – 18:00

ΕΚ Βύρωνα – Κορυτσάς & Κωνσταντιλιέρη
 Τετάρτη 20/10, 11:00 – 19:00

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΔΑΣΕ.pdf

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.