Δελτίο Τύπου της Γραμματείας Μεταναστών – Προσφύγων του ΠΑΜΕ για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στη Μυτιλήνη

Δημοσιεύτηκε στις

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά των Παμφίλων, όπου 7 πρόσφυγες – μετανάστες, ανάμεσα τους και δυο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού. Τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που ξεριζώθηκαν από τις ίδιες τους τις χώρες, χάνουν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε “ασφαλέστερο” μέρος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ο ξεριζωμός των λαών από τις χώρες τους, τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, ο εγκλωβισμός κάτω από άθλιες συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικότερα, είναι αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της πολιτικής του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους που ματώνει τους λαούς.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, τους εργαζόμενους να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες, να συνεχίσουν τον ανυποχώρητο αγώνα, από κοινού με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...