Απεργία στην Γαλλία – Πάνω από 150 συγκεντρώσεις σε όλη τη Γαλλία

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά από κάλεσμα των αγωνιστικών συνδικάτων, στις 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη απεργία στην Γαλλία, η οποία αποφασίστηκε πριν από μια εβδομάδα για να καταγγείλει την επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία και την κρατική καταστολή κατά των εργαζομένων στα διυλιστήρια. Με την απεργία οι εργαζόμενοι της Γαλλίας ταυτόχρονα απαιτούν γενική αύξηση των μισθών και μέτρα προστασίας ενάντια στην ακρίβεια ενώ προχωρούν σε πρωτοβουλίες συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα.

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τους κλάδους που απεργούν

Χημική βιομηχανία-Διυλιστήρια

Συνεχίζεται η απεργία στα διυλιστήρια της TotalEnergies και της Exxon Mobil. Το διυλιστήριο της Petro Ineos στη Lavera κατέβηκε σε απεργία επίσης σήμερα ενώ σε άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως η Arkema ή η Air Liquid, απεργούν μετά από κάλεσμα της FNIC CGT.

Επίσης πολύ μεγάλη συμμετοχή στην απεργία υπάρχει στην πλατφόρμα χημικών της Lacq/Mourenx με κάλεσμα 6 συνδικάτων της CGT: Sanofi, Arkema Mont, Toray, novasep, Arkema Lacq Mourenx, novasep και Air Liquid.

Ενέργεια

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου απεργούν, ειδικά στα πυρηνικά εργοστάσια. Στην απεργία συμμετέχουν 11 πυρηνικά εργοστάσια (Gravelines, Paluel, Saint-Alban, Le Bugey, Tricastin, Cruas, Saint-Laurent, Dampierre, Cattenom, Belleville, Chooz.) Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι των πρατηρίων και εργαζόμενοι σε εργολάβους των αντίστοιχων ομίλων.

Σιδηρόδρομοι και μεταφορές:

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των Σιδηροδρόμων με την κυκλοφορία των τρένων να περιορίζεται την Τρίτη σε ένα τρένο TER και ένα τρένο Intercity κατά μέσο όρο. Στην περιοχή του Παρισιού, η κυκλοφορία των Αστικών Μέσων επηρεάζονται πολύ, ή και εντελώς από την απεργία.

Εκπαίδευση

Οι εργαζόμενοι στην Εκπαίδευση βρίσκονται επίσης σε κινητοποίηση

Εμπόριο

Η ομοσπονδία CGT Commerce κάλεσε σε απεργία για να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις μισθών

Λιμάνια

Συμμετέχουν οι λιμενεργάτες από όλα τα γαλλικά λιμάνια με μεγάλο αντίκτυπο στις θαλάσσιες μεταφορές

Σε άλλους κλάδους, στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας-logistics απεργία έγινε στην Amazon, αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία PSA Stellantis.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ COSCO συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Μπους ντε Ρον Μασσαλίας στην πόλη που διεξάγεται το συνέδριο

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Επίσης επισκέφθηκαν τους απεργούς λιμενεργάτες της Μασσαλίας όπου εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα των απεργών ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjAbGPQ

Συγκέντρωση στο Παρίσι

Περισσότερα

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για...