Ανακοίνωση της Γραμματείας Μεταναστών – Προσφύγων για τους εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφε Μετανάστη,

Είναι η ώρα να πούμε ότι δεν πάει άλλο με τα ψέματα και την υποκρισία, με την κοροϊδία της κυβέρνησης, των πρεσβειών, των μεγαλοφραουλάδων. Ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη σύγχρονη σκλαβιά για τα κέρδη των λίγων που αποτελεί την πραγματική αιτία για όλα τα βάσανα μας. Να μην είμαστε πλέον γονατιστοί απέναντι τους. Να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Με τη δύναμη της οργάνωσης μας, τον αγώνα μας από κοινού με τους Έλληνες εργάτες να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στα παραπήγματα, να κοιμόμαστε στα χωράφια χωρίς ρεύμα, πόσιμο νερό, τουαλέτα και μπάνιο, να λιώνουμε κάτω από τα νάιλον το καλοκαίρι και να ξεπαγιάζουμε το χειμώνα. Δεν αρμόζει σε εμάς που παράγουμε τον πλούτο μια τέτοια ζωή. Διεκδικούμε από τους τσιφλικάδες και το κράτος να εξασφαλίζουν χώρους διαμονής που να καλύπτουν τις ανάγκες της ασφαλούς και υγιεινής διαβίωσης.

Δεν ανεχόμαστε να μας στοιβάζουν ανά δεκάδες σε μια καρότσα για να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, με μεροκάματα πείνας, χωρίς Συλλογική Σύμβαση, ανασφάλιστοι, κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία μας. Διεκδικούμε αυξήσεις στα μεροκάματα, κανείς ανασφάλιστος, κανείς χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο δουλειάς, τακτικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες για όλα τα παραπάνω.

Δεν ανεχόμαστε να είμαστε εφ’ όρου ζωής κυνηγημένοι και κατατρεγμένοι, να μην ξέρουμε τι θα ξημερώσει την άλλη μέρα, να είμαστε έρμαια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Να φοβόμαστε να πάμε ακόμα και στο γιατρό. Οι εργοδότες να αποτελούν τους ρυθμιστές της νομιμότητας, να μην κάνουν προσλήψεις για να μην έχουμε ακόμα ούτε την προσωρινή άδεια διαμονής, να μην φαινόμαστε πουθενά για να τρομοκρατούν περισσότερο, να αλωνίζουν οι διαμεσολαβητές τους, να βαθαίνουν την εκμετάλλευση. Διεκδικούμε να δοθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης.

Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε μια ζωή για να γεμίζουν τα σεντούκια των αφεντικών και μετά να μας στέλνουν στα αζήτητα, από την εκμετάλλευση στα γηρατειά χωρίς σύνταξη. Διεκδικούμε την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με τη χώρα καταγωγής για τη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό τους, ότι δεν υπάρχει τρόπος να χορηγηθεί, σε όσους έχασαν ότι είχαν και δεν είχαν από τη φωτιά, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την οποία δεσμεύτηκε η Υπουργός Εργασίας κατά την προηγούμενη κινητοποίηση μας. Απαιτούμε να δώσουν άμεσα λύση, με την ταυτοποίηση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από τις πρεσβείες των ονομάτων που από την πρώτη στιγμή δηλώθηκαν στην πυροσβεστική υπηρεσία. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων από τις χώρες που προερχόμαστε, που μας πέταξαν στην κυριολεξία σε μια ζωή βάρβαρη, χωρίς μέλλον, στην εκμετάλλευση.

Ο μόνος δρόμος για να αποσπάσουμε λύσεις προς όφελος μας, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας είναι ο δρόμος του ταξικού αγώνα. Ο δρόμος της ταξικής ενότητας ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στην ίδια αιτία που γεννά τα προβλήματα μας, ενάντια στην εκμετάλλευση, την εργασιακή ζούγκλα, τη βαρβαρότητα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Περισσότερα

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...

Δελτίο Τύπου για Μετανάστες και Πρόσφυγες

Για μια ακόμη φορά δεκάδες μετανάστες κάνοντας προσπάθεια να ξεφύγουν από την φτώχεια, τη...