Ανακοίνωση για 18 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη

Δημοσιεύτηκε στις

Μια μέρα αφιερωμένη στους μετανάστες που κάθε χρόνο περισσεύει η υποκρισία ιμπεριαλιστικών οργανισμών, κυβερνήσεων και κομμάτων προκειμένου να κρύψουν την αντιμεταναστευτική πολιτική τους και τις αιτίες που οδηγούν στη μετανάστευση, την άγρια εκμετάλλευση, τους ανταγωνισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που οδήγησαν ξανά στη μετανάστευση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, κυρίως νέους εργαζόμενους. Που θέλουν τους μετανάστες εργάτες χωρίς δικαιώματα, για να ρίχνουν την τιμή της εργατικής δύναμης για ολόκληρη των εργατική τάξη. Που ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα ανάλογα με τις ανάγκες των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων. Που κλείνουν σύνορα, κλιμακώνουν την καταστολή, καλλιεργούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Τέλος είναι οι ίδιες δυνάμεις που έρχονται να νομιμοποιήσουν όλα τα παραπάνω με τις αποφάσεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών και κρατών, με το «Σύμφωνο για τη Μετανάστευση» του ΟΗΕ.

Ανάμεσα τους και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επί των ημερών της εξακολουθούν να θαλασσοπνίγονται μετανάστες στο Αιγαίο, να χάνουν τη ζωή τους από το κρύο στον Έβρο, να απανθρακώνονται στα δρομολόγια – θανάτου των διακινητών. Που έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο ορμητήριο με βάσεις θανάτου για τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που οδηγούν στον ξεριζωμό ολόκληρους λαούς. Που δικαιολογούν ακόμα και την παρουσία της πολεμικής μηχανής των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Που αποκαλεί διαβολικά καλό τον Τραμπ που έχει εξαπολύσει άγριο κυνηγητό ενάντια στους μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό.

Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο, απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης και κοινής πάλης στους μετανάστες εργάτες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης , για  να σφυρηλατηθεί η ταξική ενότητα, ο κοινός αγώνας ελλήνων και μεταναστών εργατών απέναντι σε μονοπωλιακούς ομίλους, ΕΕ και ΝΑΤΟ που ευθύνονται για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τη φτώχεια και την εξαθλίωση  ελλήνων και μεταναστών εργατών. Απευθύνουμε κάλεσμα απομόνωσης της Χρυσής Αυγής και των άλλων φασιστικών μορφωμάτων που αποτελούν γέννημα – θρέμμα και υπερασπιστές του εκμεταλλευτικού συστήματος και στρέφονται κατά των θυμάτων του, ενάντια στους αδύναμους και τους κυνηγημένους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.
  • Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Κανείς ανασφάλιστος. Διακρατικές συμφωνίες για τη μεταφορά των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών στη χώρα προέλευσης τους.
  • Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατρικής περίθαλψης.
  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.
  • Απλοποίηση των διαδικασιών και κατάργηση των παραβόλων για έκδοση των νομιμοποιητικών εγγράφων των μεταναστών εργατών.
  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών .Απομονώνουμε τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους έλληνες και μετανάστες εργάτες να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην αντιμεταναστευτική – αντιλαϊκή πολιτική με τη μαζική τους συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Τρίτης 18 Δεκέμβρη ενάντια στον ταξικό – αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ –ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...