Αλληλεγγύη  στην απεργία στην Κύπρο στις 26 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Κύπρου, την Παγκύπρια Ομοσπονδία Εργασίας ΠΕΟ, που με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κύπρου θα πραγματοποιήσει απεργία την Πέμπτη 26 Γενάρη 2023 με πορείες και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου για την υπεράσπιση της αναπροσαρμογής του Επιδόματος Διαβίωσης, δηλαδή του μηχανισμού αυτόματης αναπροσαρμογής των μισθών ανάλογα με το ποσοστό του πληθωρισμού.

Επιχειρηματικοί Όμιλοι, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κυβερνήσεις σε κάθε χώρα επιτίθενται στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ομίλων. Όμως οι εργάτες δεν πρέπει να δεχτούν την φτωχοποίηση, την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια. Μεγάλοι αγώνες και απεργίες αναπτύσσονται σε πολλές χώρες για αυξήσεις στους μισθούς. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους μας. Οι εργαζόμενοι της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους.

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη και στήριξη μας στην Απεργία των εργαζομένων της Κύπρου για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

Περισσότερα

Solidarity with the New Great Strike of Workers of France January 31

Delegation of PAME in Paris in Solidarity PAME expresses its solidarity with the workers of...

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...