Αλληλεγγύη  στην απεργία στην Κύπρο στις 26 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Κύπρου, την Παγκύπρια Ομοσπονδία Εργασίας ΠΕΟ, που με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κύπρου θα πραγματοποιήσει απεργία την Πέμπτη 26 Γενάρη 2023 με πορείες και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου για την υπεράσπιση της αναπροσαρμογής του Επιδόματος Διαβίωσης, δηλαδή του μηχανισμού αυτόματης αναπροσαρμογής των μισθών ανάλογα με το ποσοστό του πληθωρισμού.

Επιχειρηματικοί Όμιλοι, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κυβερνήσεις σε κάθε χώρα επιτίθενται στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ομίλων. Όμως οι εργάτες δεν πρέπει να δεχτούν την φτωχοποίηση, την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια. Μεγάλοι αγώνες και απεργίες αναπτύσσονται σε πολλές χώρες για αυξήσεις στους μισθούς. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους μας. Οι εργαζόμενοι της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους.

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη και στήριξη μας στην Απεργία των εργαζομένων της Κύπρου για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών του εργοστασίου Falk Ista στην Σερβία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργάτες του εργοστασίου Falk Ista και στο Συνδικάτο...

Solidarity with the struggle of the workers of the Falk Ista factory in Serbia

PAME expresses solidarity with the workers of the Falk Ista factory and the SLOGA...

Class Unions Block 10 evictions of families from their homes!

The homes of ten families were saved from the hands of the banks by...