Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής : Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να σημάνουν συναγερμό για όλους τους εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να σημάνουν συναγερμό για όλους τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και ψηφίζεται την Τρίτη 14/6, επιδιώκεται να μπει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και να πεταχτούν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την απαράδεκτη τροπολογία, πρώτον περιλαμβάνεται η κυνική παραδοχή ότι οι απολύσεις γίνονται για να περάσει η επιχείρηση «καθαρή» από εργαζόμενους, στους επόμενους επενδυτές και δεύτερον ότι αυτό το έγκλημα αποτελεί εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της ΕΕ από το 2014!

Η εξέλιξη αυτή έχει σηκώσει στο «πόδι» τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που την Τρίτη απεργούν και κατεβαίνουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας. Εν τω μεταξύ η ειδική διαχείριση που έχει οριστεί για την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων, ώστε να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας (εκδικάζονται στις 17/6), τάζει επαναπροσλήψεις με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις, κι αυτό όχι για όλους, με ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2022. 

  • Όχι στους Εκβιασμούς και τις Απειλές-Κάτω τα Χέρια από τη ΛΑΡΚΟ
  • Το Δικαίωμα στη Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο     
  • Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ
  • Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη
  • Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ

                               ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΗ 14.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Περισσότερα

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Όλοι στο Σύνταγμα την Παρασκευή 13/2 στις 13:00 μαζί με τα εργατικά σωματεία

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα κυβέρνησης – ΓΣΕΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας!  Όλοι στο Σύνταγμα...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας:  Αυτοί μετράνε κέρδη και εμείς νεκρούς και σακατεμένους για το μεροκάματο

 ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ Ακόμη ένας εργαζόμενος έφυγε...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακύρωση της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών, στην υπερεκατοντάχρονη πορεία της, ήταν και είναι το αποκούμπι των...