Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας : Πρόταση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στις μονάδες Ιδιωτικής Υγείας, καθιστά περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η καθήλωση των μισθών μετά από την περίοδο πρωτοφανών σε μέγεθος  μειώσεων , η έλλειψη προοπτικής ουσιαστικών αυξήσεων, η επικράτηση ατομικών  συμβάσεων, οι μεγάλες μισθολογικές διαφοροποιήσεις, αποδιοργάνωσαν την  εργασία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον υπερβολικά αυξημένο αριθμό παραιτήσεων.

Μεθοδολογικά η πρόταση του Κλαδικού Σωματείου για Συλλογική Σύμβαση  Εργασίας, στηρίζεται στην Διαιτητική Απόφαση που εκδόθηκε από την πενταμελή  επιτροπή Διαιτησίας του ΟΜΕΔ στις 6 Ιουνίου 2016,(Δ.Α. 5/2016), αφορούσε  εργαζόμενους Ιδιωτικών Κλινικών, των οποίων οι Εργοδότες ανήκουν στον
Εργοδοτικό φορέα ΣΕΚ (Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών) και είχε ισχύ Κλαδικής  Σύμβασης. Η πρόταση του Σωματείου βελτιώνει τις ρυθμίσεις της Δ.Α. 5/2016,  προσεγγίζοντας τις αποδοχές των εργαζομένων που είχαν προκύψει από την  Διαιτητική Απόφαση του 2011 (Δ.Α. 11/2011) και μπορεί να αξιοποιηθεί ως βάση
για υπογραφή Συμβάσεων και για εργαζόμενους σε Διαγνωστικά Εργαστήρια και  Οίκους Ευγηρίας.

………………………………………

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλους τους...

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Για τη Λαχειοφόρο Αγορά της ΕΕΔΥΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, ημέρα Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 11 π.μ., η...