Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τον αγώνα που διεξάγουν τα ταξικά σωματεία της Πάτρας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τον αγώνα που διεξάγουν τα ταξικά σωματεία της Πάτρας ενάντια στη σαπίλα, την απάτη και τη νοθεία του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η ηγετική ομάδα της απερχόμενης διοίκησης του Ε.Κ. Πάτρας, που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ, επιδιώκει να κρατάει υποταγμένο το εργατικό κίνημα στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των εργοδοτών. Γι’ αυτό, στην Πάτρα, όπως και αλλού, εκφυλίζει τις διαδικασίες του Συνεδρίου, νομιμοποιώντας εκατοντάδες νόθους αντιπροσώπους, ώστε να μην εκφράζεται η πραγματική θέληση των εργαζομένων.

Η πρωτοβουλία των σωματείων της Πάτρας να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά πραγματικό συνέδριο της εργατιάς, δείχνει πως ο μόνος δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος περνά μέσα από την αλλαγή συσχετισμών και την πάλη ενάντια στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ο μόνος τρόπος για να περάσουμε στην αντεπίθεση είναι η οργάνωση του αγώνα, η μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των σωματείων, ώστε από καλύτερες θέσεις να αντιπαρατίθενται με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις επιδιώξεις των εργοδοτών και των ανθρώπων που τους υπηρετούν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά και μαχητικά το παρών στην απεργία, ώστε να διαδηλώσουμε ενάντια στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης – εργοδοτικού συνδικαλισμού, που θέλουν τους εργαζόμενους έρμαια των ορέξεων και των σχεδιασμών του κεφαλαίου που υπηρετούν και να παλέψουμε ενάντια στα σχέδιά τους για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των αγώνων των εργαζομένων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο : Για τις απαράδεκτες εκφράσεις του Υπ. Υγείας απέναντι σε διαδηλωτές

Στο νησί του μικρού Μιχαήλ και των τραγικών ελλείψεων στην υγεία επέλεξε ο υπουργός υγείας...