Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τον αγώνα που διεξάγουν τα ταξικά σωματεία της Πάτρας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τον αγώνα που διεξάγουν τα ταξικά σωματεία της Πάτρας ενάντια στη σαπίλα, την απάτη και τη νοθεία του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η ηγετική ομάδα της απερχόμενης διοίκησης του Ε.Κ. Πάτρας, που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ, επιδιώκει να κρατάει υποταγμένο το εργατικό κίνημα στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των εργοδοτών. Γι’ αυτό, στην Πάτρα, όπως και αλλού, εκφυλίζει τις διαδικασίες του Συνεδρίου, νομιμοποιώντας εκατοντάδες νόθους αντιπροσώπους, ώστε να μην εκφράζεται η πραγματική θέληση των εργαζομένων.

Η πρωτοβουλία των σωματείων της Πάτρας να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά πραγματικό συνέδριο της εργατιάς, δείχνει πως ο μόνος δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος περνά μέσα από την αλλαγή συσχετισμών και την πάλη ενάντια στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ο μόνος τρόπος για να περάσουμε στην αντεπίθεση είναι η οργάνωση του αγώνα, η μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των σωματείων, ώστε από καλύτερες θέσεις να αντιπαρατίθενται με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις επιδιώξεις των εργοδοτών και των ανθρώπων που τους υπηρετούν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά και μαχητικά το παρών στην απεργία, ώστε να διαδηλώσουμε ενάντια στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης – εργοδοτικού συνδικαλισμού, που θέλουν τους εργαζόμενους έρμαια των ορέξεων και των σχεδιασμών του κεφαλαίου που υπηρετούν και να παλέψουμε ενάντια στα σχέδιά τους για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των αγώνων των εργαζομένων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...