2 ακόμη εργάτες έπεσαν νεκροί

Δημοσιεύτηκε στις

Η εργατική τάξη της χώρας μας θρηνεί δύο ακόμα μέλη της. Σήμερα δύο ακόμα εργάτες έπεσαν νεκροί στη μάχη για το μεροκάματο στις εργολαβίες του Δήμου Κηφισιάς.

Οι δύο μετανάστες εργάτες δε θα ξαναγυρίσουν βράδυ σπίτι τους, δε θα ξαναδούν τις οικογένειές τους. Σκοτώθηκαν στον ακήρυχτο πόλεμο για την αύξηση της κερδοφορίας από την εργοδοσία. Σε αυτόν τον πόλεμο η εργατική τάξη συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος, αφού τα πάντα είναι υποταγμένα στο κέρδος.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας να σταματήσουν το «δολοφονικό» χέρι της εργοδοσίας, που σπέρνει το θάνατο στις εργατικές οικογένειες.

Καλεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν να στηρίζουν τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που υλοποιούν την αντεργατική πολιτική με τη βοήθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και άλλων συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων «οπλίζοντας» το δολοφονικό χέρι της εργοδοσίας. Να αγωνιστούν κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις, στις συμπράξεις δημόσιου τομέα με ιδιώτες, κόντρα στην παράδοση της ζωής της εργατικής τάξης στις κρεατομηχανές των εργολάβων.

Τους καλεί επίσης να αγωνιστούν για να σταματήσουν το άθλιο καθεστώς της εκμετάλλευσης που ζούμε και μας κάνει να θρηνούμε συνεχώς νεκρούς συναδέλφους μας. Να παλέψουν για το δικό τους δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας, όπου ο πλούτος θα πηγαίνει στον παραγωγό του για την ικανοποίηση των αναγκών του και όχι για να γεμίζει τις τσέπες της εργοδοσίας.

Να στείλουν το δικό τους μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής ανοίγοντας δρόμο για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, για το δυνάμωμα των αγώνων, για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενος της χώρας μας.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Άμεσα Μέτρα τώρα στους χώρους δουλειάς για τον καύσωνα

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ             Ο παρατεταμένος καύσωνας που...

 28 Απρίλη Παγκόσμια Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Συναδέλφισσες,...

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Όλα τα συνδικάτα στους χώρους δουλειάς για την προστασία της υγείας των εργαζομένων κατά...