Χαιρετισμός Χρύσανθου Κυριαζή, μέλους της Συντονιστικού Επιτροπών ΙΔΑΧ Αττικής

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

Χαιρετίζω την σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Συναγωνιστές συναγωνίστριες, την  Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στο Δήμο Ασπροπύργου προχωρήσαμε στη συγκρότηση Συντονιστικού Επιτροπών ΙΔΑΧ Αττικής (οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) των Δήμων Ασπρόπυργου, Μάνδρας, Αγίων Αναργύρων, Πετρούπολης, Ηλιούπολης και στο Χαϊδάρι στήθηκε επιτροπή εκείνη την μέρα) απαντώντας στην ανάγκη έντασης και διεύρυνσης του αγώνα. Ενάντια στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων και την «αξιολόγηση», τα οποία αποτελούν εργαλεία στα χέρια της κυβέρνησης για νέες μαζικές απολύσεις, για τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Θα μας ακούτε συχνά από εδώ και πέρα γιατί οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στους Δήμους έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι η δεξαμενή των απολύσεων. Είμαστε οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι που τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε αγώνα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την μόνιμη και σταθερή δουλειά, μετρήσαμε νίκες για τους εργαζόμενους. Τώρα  έρχεται η κυβέρνηση να πάρει πίσω ότι κερδίσαμε, εμείς λέμε ότι τίποτα δεν μας χάρισαν, είμαστε αποφασισμένοι ξανά να βγούμε μπροστά να δώσουμε άλλον έναν δίκαιο αγώνα για το δικαίωμα μας στην δουλειά. Τώρα είναι και πάλη δίπλα στους  εργαζόμενους οι ίδιες δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η ομοσπονδία η γνωστή σε όλους ΠΟΕ – ΟΤΑ ήταν πάντα απέναντι τους συμβασιούχους, ακόμα και τώρα τιμωρεί τα σωματεία που ψηφίζουν οι συμβασιούχοι. Τώρα τάχα τους πήρε ο πόνος για τους εργαζόμενους.  Είναι ανάγκη να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι ποιόι είναι αυτοί που τους χαϊδεύουν την πλάτη, είναι αυτοί που έσκαβαν το λάκκο των εργαζομένων έβαζαν εμπόδια όταν παλεύαμε για να μονιμοποιηθούν.

Η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση που έγινε στον Ασπρόπυργο την Πέμπτη, μαζί με Σωματεία Εργαζομένων από δήμους της Αττικής, στόχο είχε να εκφράσει την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του δήμου. Στον Ασπρόπυργο οι εργαζόμενοι δίνουν έναν αγώνα εδώ και μία εβδομάδα. Ήταν από τους πρώτους Δήμους που δέχτηκαν των έλεγχο. Ο Δήμαρχος εκεί καθησύχαζε τους εργαζόμενους να μην φοβούνται δεν θα γίνει τίποτα με τον έλεγχο. Τώρα  άρχισαν όμως τα όργανα αφού απειλούνται με απόλυση 13 εργαζόμενοι, και θα έχει και συνέχεια και εκεί αλλά και σε άλλους Δήμους.  

Ήμασταν εκεί θέλαμε να στείλουμε μήνυμα στους εργαζόμενους, ότι   ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Το συντονιστικό καλεί όλους τους εργαζόμενους αορίστου να οργανωθούν σε επιτροπές αγώνα ανά Δήμο συντονίσουμε των αγώνα μας το επόμενο διάστημα, δεν πρέπει πάει  ώρα χαμένη, δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού καμία αναμονή πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε οργανωμένα, μαζικά, αποφασισμένοι να δώσουμε την μάχη μέχρι τέλους για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην εργασία που το κατακτήσαμε με πολλούς αγώνες και θυσίες.

Είναι επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της πάλης  από τους εργαζόμενους μπροστά στην συνολική επίθεση της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ μέσα από μαζικές διαδικασίες σε κάθε χώρο δουλειάς:

– να συζητήσουν το πλαίσιο πάλης που έχουμε βάλει και να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα ανά Δήμο. Να δώσουν δύναμη στο συντονισμό του αγώνα μας.

– να συσπειρωθούν με τις πρώτες επιτροπές αγώνα που συγκρότησαν το συντονιστικό αγώνα των αορίστου χρόνου.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, τις απολύσεις– διαθεσιμότητες, τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων.Τα λεγόμενα της κυβέρνησης περί πλαστών δικαιολογητικών για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι παραμύθια.

Είμαστε αποφασισμένοι, έτοιμοι, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ,  να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργασιακούς χώρους δουλειάς.

Το Συντονιστικό Επιτροπών ΙΔΑΧ Αττικής, που συγκροτήσαμε, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες που θα πάρει στην κατεύθυνση αυτή.

Το Πλαίσιο Διεκδίκησης  τα αιτήματα μας αποτελούν τις κύριες αιχμές του αγώνα μας, του αγώνα όλων των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, όλων των εργαζομένων στους Δήμους.

Λέμε :

  • ·Όχι στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ και τον επιμερισμό του 15%.
  • ·Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των απολυμένων, όλων των ανέργων.
  • ·Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
  • ·Κατάργηση του ν. 4250 περί αξιολόγησης και του λεγόμενου επανελέγχου των ΙΔΑΧ.
  • ·Όχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό που αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.
  • ·Να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα όνειρά μας.

 

Οι απολύσεις και η ανεργία μας αφορούν όλους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρόν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα 1η Νοεμβρίου.

 

 

 

Περισσότερα

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, Προέδρου Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην απεργιακή Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Η 1η Μάη είναι ημέρα δική μας. Των εργαζομένων όλου του κόσμου...

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...