Χαιρετισμός του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Συρίας

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Γενική Συνομοσπονδία Συρίας για την φιλοξενία της και να την συγχαρούμε για την επιτυχημένη έναρξη του συνεδρίου της.

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μεταφέρουμε τους θερμούς αδελφικούς χαιρετισμούς προς τον πρόεδρο Σαμπαμ Ασουζ, στη διοίκηση και τους αντιπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Συρίας. Είναι χαραγμένη στη μνήμη των εκατοντάδων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που έχουν επισκεφθεί την όμορφη χώρα σας, η φιλοξενία  από τη Γενική Συνομοσπονδία Συρίας.

Βασιζόμενη στην μακρόχρονη σχέση και φιλία μεταξύ των οργανώσεων μας, παρακαλούμε να δεχτείτε την αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζόμενων στους εργαζόμενους και το λαό της Συρίας που αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια των Αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, που έχουν βυθίσει στο αίμα τον ηρωικό λαό σας. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα από τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους. Το γεγονός ότι πραγματοποιείται το Συνέδριο σας μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στα ψέματα και τις συκοφαντίες των εχθρών του Συριακού Λαού.

Το χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι η όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο  των αγορών, των φυσικών πόρων και των ενεργειακών αγωγών  από τα μονοπώλια και τις μεγάλες επιχειρηματικές ομάδες. Αυτό οδηγεί σε νέες αιματοχυσίες, γιατί ο  πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα βίαια μέσα. 100 χρόνια μετά τον 1 ο Παγκόσμιο Πόλεμο και 75 χρόνια μετά το 2 ο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος μιας γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης. Η διεθνής αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζόμενων απέναντι στη βαρβαρότητα. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Συρίας στη ΠΣΟ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η κρίση στη χώρα μας από το 2010 έχει οδηγήσει πάνω  από το 50% του πληθυσμού στη φτώχεια, το 30% των εργαζόμενων  είναι  άνεργοι, ενώ συνεχίζεται η μείωση των εισοδημάτων μέσα από τη βαριά φορολογία. Τα ίδια σκληρά  μέτρα εφαρμόζονται και σ’ άλλες χώρες τις Ευρώπης.  Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτές τις εξελίξεις και έχουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση όλων των συνδικάτων – μελών της ΠΣΟ.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Γενική Συνομοσπονδία Συρίας για την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση της στους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε δίπλα στη Γενική Συνομοσπονδία Συρίας που οργανώνει τον αγώνα της εργατικής τάξης της Συρίας

Ζήτω η εργατική τάξη της Συρίας

Ζήτω η ΠΣΟ

Περισσότερα

Ομιλία του N. Μαυροκέφαλου, Μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Σήμερα, η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού, της εργατιάς, της αγροτιάς, των φοιτητών και των...

Δήλωση του Μ. Βαλωμένου, Προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτ. Υπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Γιατί στις 28 Φλεβάρη Απεργούμε; Συνάδελφοι,την Τετάρτη έχουμε Απεργία. Το σωματείο μας πήρε απόφαση και καλεί...

Δήλωση του Θ. Φιλιππή, Προέδρου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την Απεργία

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς....